IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Обвиненият в кражба на данни сътрудник разкрива сериозни нарушения при производството

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Юридическият отдел на Tesla Motors подготвя граждански иск срещу бившия си служител Мартин Трип. Той е работил във фабриката за производството на батерии Gigafactory Tesla, като според обвиненията на компанията е откраднал важни документи и е нанесъл огромни щети на компютърната система на производителя на електоромобили.

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Лично генералният директор на Tesla - Илон Мъск, е наредил мерките срещу Трип. Босът вече обяви, че уволненият служител е направил пълни самопризнания. В тях се казва, че той е влязъл в операционната система на компанията, откъдето е измъкнал няколко гигабайта с информация. Тя е била предадена на външни лица.

Пред изданието Carscoops обаче Трип разкрива своята версия, която се оказва напълно различна: „Не съм хакер, просто събрах информация, която смятах да предоставя на медиите. Тя съдържа оказателства, че на Model 3 се поставят повредени батерии. Освен това се фалшифицират данните за бройката автомобили, произведени с дефекти, а също така има информация за това, как Tesla неправилно съхранява опасни отпадъци”.

Трип допълва, че като служител не е имал достъп до цялата информация, за която от Tesla твърдян, че е била открадната от него. В компанията обаче са на точно обратното мнение и сега съдът ще трябва да реши кой казва истината.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500