IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Обвиненият в кражба на данни сътрудник разкрива сериозни нарушения при производството

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Юридическият отдел на Tesla Motors подготвя граждански иск срещу бившия си служител Мартин Трип. Той е работил във фабриката за производството на батерии Gigafactory Tesla, като според обвиненията на компанията е откраднал важни документи и е нанесъл огромни щети на компютърната система на производителя на електоромобили.

Шпионският скандал в Tesla се обърна срещу компанията

Лично генералният директор на Tesla - Илон Мъск, е наредил мерките срещу Трип. Босът вече обяви, че уволненият служител е направил пълни самопризнания. В тях се казва, че той е влязъл в операционната система на компанията, откъдето е измъкнал няколко гигабайта с информация. Тя е била предадена на външни лица.

Пред изданието Carscoops обаче Трип разкрива своята версия, която се оказва напълно различна: „Не съм хакер, просто събрах информация, която смятах да предоставя на медиите. Тя съдържа оказателства, че на Model 3 се поставят повредени батерии. Освен това се фалшифицират данните за бройката автомобили, произведени с дефекти, а също така има информация за това, как Tesla неправилно съхранява опасни отпадъци”.

Трип допълва, че като служител не е имал достъп до цялата информация, за която от Tesla твърдян, че е била открадната от него. В компанията обаче са на точно обратното мнение и сега съдът ще трябва да реши кой казва истината.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Горе долу ( преди 5 години )
    Съботажите в Компанията са реални, този служител е опитал да открадне и продаде секретна информация за технологията която използва Тесла. Не е вярно че Тесла съхранява неправилно отпадъци, това е измислица. Чел съм оригиналният источник.Тесла съди всички служители които саботират производството.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Малко по малко нещата се нареждат.Отдавна беше ясно, че тази компания ни я тикат под носа нарочно, уж правела революция. Глупости. Революцията ще стане когато големите играчи решат. Както става с всички революции от всякакъв вид впрочем.Останалото е за наивници.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами Китайчетата, Японците и Французите започнаха да продават електрички след Тесла и сега продават повече, това е показарелно за качеството на Американците
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От правна гл.т. Мъск е прав в случая. Предполагам служителят ще бъде осъден. Не може всеки работник и служител да изнася поверителна информация за фирмата в която работи.От морална гл.т. обаче нещата може би изглеждат по друг начин и ако наистина има големи нарушения и опастност за много хора,то тогава всеки гражданин би трябвало да постъпи,като този служител.В случая ще имаме сблъсък мужду закон и морал. Всичко е в ръцете на съда. Дано бившия служител има добър адвокат!Определено ще му трябва!
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Виждаш ги. Всеки ден се самозапалват и собствениците благодарят на бога че са успели да излязат. Сигурно има и още други които за които масите не заят. Лъжите са големи, качеството е трагично. Елънчо е пътник, чуди се как да лъже и да маже, ама вече прекалено много неща взеха да излизат наяве и течението ще се обърне срещу него.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    форумните мишки осъдиха човека.След като се продават коли с дефектни батерии защо не ги чуваме и виждаме тези проблеми?Дори и да са проблемни ще ги подменят.Да не колите с вътрешно горене да са изникнали без проблеми? Няма коли без проблеми ама по лесно е да се гледа негативното защото на някой така му е изгодно или така иска да е.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Ищван ( преди 5 години )
    Тинтири, намери си работа, че като ти *бийп* минусите ми се амортизира клавиатурата и скоро ще трябва да инвестираш за нова :)
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Енрон Мъск ще иде в затвора, Бърни Мадофф го чака, ще си правят компания. Имайте още малко търпение само.
  • #4
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Кольо ( преди 5 години )
    Комедиянти,Кой ви плаща да пишете против Мъск.Той обърна света,а вие сте смешници пишешти от вкъщи!
  • #3
    29 rate up comment 16 rate down comment
    ivan ( преди 5 години )
    Илон е най-големият измамник на нашето време, а хората купуващи Тесла са просто млади пенсионери, като нашите които хвърлят пачки през балконите.