IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли в Европа?

В Топ 3 на класацията за периода януари-май има два модела на Volkswagen

Кои са най-продаваните коли в Европа?

Експертите от Focus2Move съставиха поредната си класация на най-продаваните автомобили в Европа. Топ 10 на най-популярните коли се отнася са периода януари-май тази година.

Кои са най-продаваните коли в Европа?

Лидер в подреждането е Volkswagen Golf. През въпросния период европейците са купили 242 740 бройки, което е увеличение с 8% спрямо януари-май 2017 г. Второ място заема VW Polo със 161 157 продажби, но този модел отбелязва спад от 3%. Челната тройка се допълва от Renault Clio, от който на европейския пазар са регистрирани 160 920, или с 0,3% срямо същия период на миналата година.

Четвърта позиция в класацията заема Ford Fiesta, от който европейците са купили 135 923 бройки в периода януари-май, или с 4% по-малко от миналата година. Пето място се пада на кросоувъра Nissan Qashqai с резултат от 132 087 продадени екземпляри, или ръст от 1%.

Топ 10 се допълва от: Skoda Octavia (125 468 бройки, +9,6%), Volkswagen Tiguan (125 298, +2,7%), Ford Focus (116 997, +3,7%), Peugeot 208 (112 998, +2,9%) и Citroen C3 (101 008, -3,7%). Експертите отбелязват, че класацията в сравнение с януари-май 2017 г. доста се е променил и единствените модели, които запазват местата си са Volkswagen Golf и Nissan Qashqai.
 

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Golf 7 TSI ( преди 5 години )
    Голфът не е най-великата кола на света, но предоставя комфорт, качество, надеждност и удобство на разумна цена!Не съжалявам, че избрах Голф и вече 4 години ми служи вярно!Не виждам и смисъл от по-големи автомобили - с хечбек четирима възрастни и едно дете пътуват нормално, разходът на гориво е идеален, разходите за поддръжка са приемливи!За София и пътуване до Варна веднъж или два пъти в месеца, Голфът ми върши перфектна работа!Неслучайно този автомобил е на такава почит в Европа!
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Реалист ( преди 5 години )
    Истинските коли не губят 2/3 от стойността си за 5-6 години!Истинските коли не се чупят още от излизане от шоурума!Моите уважения, Алфа Ромео е велика марка, но никой не е виновен на италианците, че от 90-те години насам предоставят смехотворно качество на автомобилите си и отказаха дори и верни фенове на марката!Ще цитирам думите на основателя на клуб Алфа Ромео в България, който ми е приятел:"Алфа Ромео не е просто автомобил, това е страст! Но се приготви за ремонти, това е положението!"
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хайнрих, теб какъв ти е точно проблемът с алфа Умрело?Не се ли сещаш, че звучиш психопатски?В топ 10 ги няма доста от марките автомобили, какво те притесни алфата. Аз пък, мойче, мога да ти кажа, като човек имал 2 алфи и доста други автомобили, че алфата е истинска кола... със проблемите си, които са многобройни и с чара си, който не неподрпавим. Тези автомобили никога няма да бъдат масови, те са за хора, които са наясно какво купуват: с предимства и недостатъци
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    И в Европа и в световен мащаб VW пак са 1 по продажби, така че логиката на Дошо тотално издиша!
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всяка втора кола по улиците е на ВАГ или Рено-Нисан, логично е техни марки и модели да са в топ10. Интересно е е че Клио изпадна от второто място, но все пак Полото е чисто нов модел, а Клио 4 вече е на края на производствения си цикъл.
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Комплексирания *** не само мрази, но и кара немско и мрази всеки, който не е с кола на вустовете и си мисли, че другите са бедни щом не са с нов внос "премиум". Точно заради такива слабоумци сме на това положение. Точно заради тях сме автогробницата на европа и повечето селинджъри са с нафтови печки и карат с краден дизел и димят и пушат и тровят всички. Това е профила на немскопоклониците.
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Life is good ( преди 5 години )
    За сажаление напълно си засужаваме нещастното саществуване заради такъв комплексиран *** който само мрази...
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Първо си измийте мазните коси и си погледнете бирените тумбаци и тогава коментирайте марки като Алфа Ромео.Това са легенди коментирани от населението на най-пропадналата държaва в Европа.Егати самочувствието!
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гледай ги в света бе джендо!Предполагам не мислиш, че гАйропа е по-голяма от света! Ама що ли да не го мислиш щом си фен на немското. И земята е плоска, нали? Почти, като теб, но не чак толкова плоска. Ей на такива *** немците разчитат. Таргета им е нискоинтелигентните плазмодии с ниско самочувствие и комплекси, които ги компенсират с надценена трошка на която по някакви смешни критерии са и сложили определение "премиум", но освен цената няма нищо друго премиум. А Гоуфа е 100% каручка!!!
  • #9
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И що само в гАйропа бе джендърчета? Защо само тук, където лъжата, манипулацията, измамата и лобитата са издигнати в култ? Защо не в цял свят?Замислете се, ако има с какво! Близко е до акъла, ако ви е останал такъв, като се има предвид, че главите ви са пълни с дизелови сажди и пушеци. А и какво ли ви топли това, че селската марка продавала най-много само на един континент при условие, че колите им не струват! А с качество кога ще се похвалят? А с нещо, което не е измама? Кога?Аре у лево!