IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen поведe в Пайкс Пийк

Ромен Дюма ще гони успех в легендарната надпревара

Електрическият Volkswagen поведe в Пайкс Пийк

Ромен Дюма и електрическият прототип I.D. R най-после осигуриха заглавията, на които се надяват шефовете на Volkswagen от избухването на „Дизелгейт” насам – без нито едно споменаване на дизелите и с положителни новини.

Дюма и електрическият VW поведоха в Пайкс Пийк

Дюма и първият състезателен електрически автомобил на VW записаха най-добро време в квалификацията за легендарното планинско състезание „Пайкс Пийк”, която се провежда на скъсен вариант на 20-километровото трасе.

Дюма постигна 3.16,083 минути, като трикратният победител в Пайкс Пийк изпревари с 11,049 секунди Симоне Фаджиоли с прототипа Norma M20 SF PKP с бензинов двигател.

„Много добър ден за нас, никога досега не съм карал кола с такова ускорение и такава мощност – обясни Дюма. – С всеки изминат километър се сработваме все по-добре с колата.”

В квалификацията за Пайкс Пийк се кара само първата част от трасето – от старта до контролата на 8,3 километра, а времената на пилотите се използват за определяна на стартовия ред за неделя, като най-бързите стартират първи.

Дюма и VW ще гонят рекорда на електромобил на Пайкс Пийк, който сега е 8.57,118 минути. В неделя в 8 часа сутринта на старта първи ще застанат мотоциклетистите – 24 са подали заявки, а след тях тръгват колите, които са 62 в 6 класа. Дюма би трябвало да стартира в 10.00 часа местно време.