IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мат Деймън ще изиграе Каръл Шелби във филм за Льо Ман

Естествено, става въпрос за състезанието от 1966 година

Мат Деймън ще изиграе Каръл Шелби във филм за Льо Ман

Холивудската звезда Мат Деймън ще изпълни ролята на легендата Каръл Шелби в нов филм, посветен на състезанието „24 часа на Льо Ман” през 1966 година. Новият филм все още няма име, но вече се знае, че негов режисьор ще е Дейвид Манголд.

Мат Деймън ще изиграе Каръл Шелби във филм за Льо Ман

Естествено, в основата на сюжета ще е битката между отборите на Ford и Ferrari в Льо Ман, като тимът, ръководен от Шелби и състезаващ се с GT40 печели първите три места на финала. Победата е за Брус Маклърън и Крис Еймън, а част от историята е и отказът на Енцо Ферари да продаде компанията си на Ford, като предложението за това идва малко преди старта на надпреварата.

Първоначално плановете бяха филмът да бъде заснет още през 2015 година, а сценарият да се опре на книгата на Ей Джей Бейм „На пълна газ: Ford и Ferrari и битката им за скорост и слава в Льо Ман”. Сега обаче стана ясно, че по тази книга ще се снима телевизионен сериал, а за филма е бил написан нов сценарий.

Очаква се, че във филма ще се появи и Крисчън Бейл, който ще изпълни ролята на Кен Майлс – приятел на Шелби и тестпилот на Ford. Ролята на Лий Якока, президент на Ford по това време, е поверена на Джон Бърнтал. Все още обаче не се знае кои актьори ще пресъздадат пилотите Брус Макларън и Крис Еймън.

Тагове: ford ferrari
0 от 500