IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen уволни арестувания шеф на Audi

Новият шеф на компанията е холандски специалист по маркетинг

Volkswagen уволни арестувания шеф на Audi

Надзорният съвет на концерна Volkswagen отстрани от длъжност и извади от Съвета на директорите шефа на Audi Руперт Щадлер, който беше арестуван заради манипулираните дизелови двигатели.

Volkswagen уволни арестувания шеф на Audi

От концерна уточняват, че Щадлер сам е поискал да бъде освободен от заеманите от него постове. В съобщението до медиите се уточнява, че това е „временна мярка, която ще бъде в сила до пълно изясняване на всички обстоятелства, касаещи арестуването на Щадлер”.

За нов изпълнителен директор на Audi е назначен холандецът Абрахам Шот, който работи в компанията едва от 9 месеца. Досега той беше начело на отдела за продажби и маркетинг на компанията.

Досегашният шеф на производителя от Инголщад беше арестуван в понеделник, 18 юни, в дома си. Той е обвинен в мошеничество и укриване на улики. Прокуратурата смята, че Щадлер е знаел за поставянето в колите на Audi на софтуер, който манипулира вредните емисии.

Снимка: Audi

Тагове: audi volkswagen
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    xlx,a ти откъде ги знаеш тези неща?За немската света троица съм съгласен че са лъгали и продължават да лъжат и манипулират. За другите обаче никой, нищо не е доказал и казал. Ами нека и тях да ги изобличат, ако има нещо такова. За сега само немските мошеници са най-големите, а феновете им най-глупавите. А ти май си най-най-глупавият. Хората му доказват, че са мамели, а той селтака започва да развива теории, че било нормално, защото всички уж били мамели. Теб кво те вълнуват другите бе село!
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Кодошо ( преди 5 години )
    А бе и ние от колко време казваме, че дошо си е ...дошо! ахахаха
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    От колко години ви казвам, че СОЦваген са мошеници?
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    777 ( преди 5 години )
    Защо го уволняват? Човека щеше да си работи от затвора. И без това по-лошо от това не могат да му направят. Ценните кадри по манипулиране на немси дизели са кът. Сега къде ще останат супер икономичните и чисти немски дизели, а?
  • #3
    4 rate up comment 12 rate down comment
    xlx ( преди 5 години )
    Де да бяха само VW, всички производители почти имат такъв софтуер на техните дизелови коли от euro 5 серията.
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шеф в компанията, в която се кълнете е аресуван за мошеничество. Каквото и друго да кажем няма никакъв смисъл. "Другите го правят също" не означава нищо. Мошеник ви продава коли за много пари и вие ги боготворите. ВАГ ини.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    фермера ( преди 5 години )
    Тези да си платят за всичките коли с манипулиран софтуер,а не да се измъкват с 1милиярд евро.Защото излиза че в САЩ са по хора от нас и там си плащат.Наглеци.