IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

Кросоувърът ESQ смени суровият климат в Швеция с жегата в Испания

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

Компанията Mercedes-Benz публикува снимки на прототип на своя нов модел – електрическия кросоувър EQC. На тях автомобилът е с камуфлаж, като се тества при високи температури в Испания.

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

Целта е да се разбере как машината ще се държи при температура на въдуха от над 50 градуса по Целзий. Инженерите на компанията искат да проверят качествата на батерията при горещо време, както и дали системата за охлаждане на електромотора и климатика за достатъчно ефективни в подобни условия.

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

В Испания прототипът на електрическия кросоувър на Mercedes пристигна от северните части на Швеция, където също беше подложен на жестоки изпитания при температури, достигащи до минути 35 градуза. Инженерите провериха стартирането на силовия агрегат при студ, а също така и работа на батериите, кабелите, системата за подгряване на салона и системата за рекуперация на енергията.

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

До момента Mercedes е произвел около 200 прототипа EQC. Освен в Испания и Швеция електрическият SUV беше тестван в Германия, Финландия, Италия, Дубай, Южна Африка, Китай и САЩ.

Mercedes показа как тества електрическия си SUV

Моделът ще стане част от гамата електромобили на немската марка EQ. Кросоувърът е получи акумулатори с капацитет 70 кВт/ч, които ще му позволят пробег от 482 км. Стартът на продажлите е планиран за 2019 г., като в някои държави от Европа вече се приемат поръчки.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz suv esq
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    фермерчиту ( преди 5 години )
    откак аратлика по нива са прееба с тиа инфинита-минфинита целия свят му е крив! )))
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Проблема не е че, стандарта е непостижим, а че са ЛЪГАЛИ!Стандарта е постижим... но няма да им вървят колите така както на тях им се иска. Като капак на всичко са инвестирали много пари в разработките на дизеловите мотори и сега няма да си ги върнат.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    за *** са тия дето са измислили тия недостижими еко стандарти !щото със същия успех могат да кажат от 2020 година всички коли с нулеви емисииняма как да стане и всеки ще почне да измисля начини да излъже, както е сега- ВСИЧКИ до един лъжат в показателите си - ДО ЕДИН !
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    Тези да ни покажат как се манипулира софтуера на дизелов двигател с ЕВРО6.Край няма наглоста на немците.