IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания забранява двигателите с вътрешно горене по-рано

Властите някои градове искат ограниченията да влязат още през 2030 г.

Великобритания забранява двигателите с вътрешно горене по-рано

Близо година след обявяването от страна на властите във Великобритания, че бензиновите и дизелови нови автомобили ще бъдат забранени от 2040 г., сега става ясно, че това може да стане по-рано, съобщава агенция Reuters.

Великобритания забранява двигателите с вътрешно горене по-рано

Според информациите, кметът на Лондон - Садик Кан, е разговарял с колегите си от Оксфорд, Бристол, Брадфорд и Кардиф за въвеждане на забраната още от 2030 г. В свое изявление Кан сподели, че ограниченията за продажба на нови автомобили с петролни горива ще повиши значително качеството на въздуха и здравето на хората.

Градоначалниците ще разговарят с държавния секретар по околната среда Майкъл Гув за предприемане на по-бързи действия по въпроса. Освен това управниците ще се обърнат и към правителството с предложение за програма за обновяване на автопарка в страната.

Към момента не е ясно дали предложението за скъсяване на срока за въвеждане на мярката ще бъде прието, но се очаква, че в близкото бъдеще властите в страната ще въведат в изпълнение плана „Road to Zero”. Той ще цели увеличаване на производството на автомобили с алтернативно задвижване и постепенно намаляване на тези с петролни горива.

0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Аз ако съм кмет въвеждам BAN-а още от 2022-ра - с достатъчно време от 4 години да сменят колите, а малцината, дето ще ми дойдат на протести пред кметството, ще ги замерям с магданозени кюфтета и ще им разясня, че скарата е за простолюдието, а те трябва да се ашладисат и да си заслужат прозвището "Лондончанин". Защото в Лондон, за разлика от София, има цивилизация от векове и висшите чиновници пътуват с костюмите в метрото и публичния транспорт, хранят се здравословно и изглеждат добре ;)
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не се диша вече от тези канцерогенни дизеляци!
  • #15
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В Перник ще забранят дизелите през 3030г, а двигателите с вътр. горене през 5050....или след потопа е записано официално в програмата на кандидат кметовете на Перник.
  • #14
    9 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Какво ги мислите тях? Нямат стигане!При нас като завали дъжд и улиците стават реки. Добре, че не са като нас! В някои отношения са овце, но като цяло са много напред! Все пак Великобритания е имала колонии по цялото земно кълбо. А ние? Имали сме 3 морета, сега имаме 3 ментета - менте кисело мляко, менте земеделие и менте инженери.
  • #13
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Първо какво мрънкате все едно тук са забранили ДВГ. И второ не ги мислете западняците. Там градския транспорт е като слънце. Вярно лондонския е доста пълен в час пик но е бърз и редовен. Там и междуградските влакове са достатъчно комфортни, бързи и сравнително навреме за да позволяват хората да живеят в един град и да работят в друг
  • #12
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Супер, дано и при нас се ускори влизането на ел. колите.
  • #11
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Фактически!! ( преди 5 години )
    Ми живей ама първо отиди до онкодиспансера да си видиш бъдещето.
  • #10
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Когато имаш добре развит градски транспорт и визия за развитието на мегаполис като Лондон за след 20-30г., може да си позволиш подобни по-радикални решения. Междувременно у нас народеца потрива ръце за евтини деснячки и "нови" дизели за без пари. На друго цивилизационно ниво, какво да се прави!
  • #9
    3 rate up comment 16 rate down comment
    До оня с АЕЦа ( преди 5 години )
    АЕЦ ако според теб е екологичен начин на добиване на енергия здраве му кажи. Ако трябва да избирам предпочитам да живея в замърсен град отколкото до "екологична" АЕЦ.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И как точно ще повишат производството на коли с алтернативни горива? Компаниите вече почват да местят заводите от там заради Брекзит а родното им автомобилостроене ще може да покрие нуждите на Лондон може би но за повече не знам дали ще им стигне капацитет.