IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

Мъск информира служителите за разследването

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

Американската телевизия CNBC обяви, че босът на Tesla Илон Мъск е разпратил мейли на всички служители на компанията в понеделник сутрин, с които ги информира, че е вероятно пожарът в една от фабриките на фирмата да е дело на саботаж на служител на марката.

Саботаж в Tesla, хванаха злосторника?

По-късно стана ясно, че Мъск изрично е заявил на подчинените си, че в Tesla има служител, който саботира действията на компанията. Много служители на компанията потвърдиха, че са получили такъв мейл от Мъск. Шефът на Tesla е обяснил на екипа, че саботьорът е използвал фалшиво име, за да влезе в системата и да смени кода на операционната система, управляваща производствените процеси на марката.

Отделно от това той е изпратил и голямо количество важна информация към адреси, извън мрежата на компанията. Мъск потвърди за разследване на саботажите и е предупредил служителите да бъдат изключително бдителни в следващите няколко седмици, тъй като точно сега предстои решаващото увеличение на бройките Model 3, които компанията сглобява.

Все още от Tesla няма официално потвърждение на мейла на Мъск, както и на разследването на възможен саботаж. Според други източници, злосторникът вече е разкрит и е признал част от действията си, като Мъск ги нарича „доста лоши”. Служителът, саботирал Tesla е заявил, че се е решил на това, тъй като не е получил очакваното от него повишение.

Все още не е ясно дали той е бил арестуван, като вътрешното разследване в Tesla търси да разбере дали той е действал сам или е имал и помощници.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Големите компании няма за какво да се плашат от Мъск. С мижавия производствен капацитет който има няма как да ги изтласка от пазара. А вече започват да навлизат все повече нови ел модели и скоро съвсем ще потънат. Освен ако не ги купи някой от големите и дано стане защото ще е хубаво да продължат но по този начин просто няма да стане.
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Georgi ( преди 5 години )
    Е намери се кулака, който саботира ТКЗС то и врагът с пратиен билет, хора бдете. Мъск е прочел някоя статия за СССР и веднага е разбрал, как да оправи нещата. Няма такъв балон просто, хранен с безумното печатане на пари на американците. Иначе забавата предстои: до 12 месеца пазарът ще се напълни с електрически автомобили на водещите немски марки в премиум сегмента и да видим Секирата, как ще оцелява тогава. Комедия от Бродуей, само че разни дребни риби ще се чудят, къде са им гущерите от акции
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 5 години )
    Пише се "служителЯт".
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ищван ( преди 5 години )
    И аз да получавам дивиденти от продажбите на TDI ще го чук***м Мъск ако мога - та нали децата искат колеж а жената ново палто от норка!В системата на следствието винаги се търси мотив, а мотиви срещу най-големия и единствен производител само на електрически МПС-та бол!
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те тоя е за затвора що хора налтга и що пари извлече. Тука работата е като "пастор" и сектанти. Дайте си парите да ви излекувам от мъките и да ви пречистя душите.
  • #6
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мъск не бил лъжец, хахах мога да напиша цяла книга с лъжите му. Този е патологичен лъжец бе, трябва да си сляп, че да не го видиш....
  • #5
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    "На мен ми звучи като измиване на ръцете"Ел Мъск да не е някой лъжец от дизелгейт.
  • #4
    12 rate up comment 11 rate down comment
    КГБ ( преди 5 години )
    100% е агент на народната марка!!!
  • #3
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На мен ми звучи като измиване на ръцете по зле скалъпен сценарий. Трябват извинения за провалите.
  • #2
    27 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Комедията около Тесла става все по-забавна, след половин година ще премине в гръцка трагедия. За зрителите тепърва ще има много зрелища...