IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новото Suzuki Jimny

Компактният всъдеход успешно продължава традициите на предшествениците си

Ето го новото Suzuki Jimny

Сегашното поколение на компактния въсдеход Suzuki Jimny излезе на пазара още през 1998 г. и продължава да се произвежда и до днес. Новата генерация ще излезе през тази година, като японците вече показаха снимки и разкриха информация за модела.

Ето го новото Suzuki Jimny

Кардинални промени във външния вид на Jimny няма, като той запазва ръбатия дизайн на своите предшественици. Решетката на радиатора и главната оптика са в стила на първото поколение на модела – LJ10, докато в каросерията се забелязват черти от второто – SJ30, като автомобилът за първи път ще се предлага в комбинация от двя цвята.

Ето го новото Suzuki Jimny

В интериора японците отново залагат на два ключови принципа – простота  ипрактичност. Черният приборен панел е разделен на два отделни циферблата, а същият стил е използван и за оформянето на екрана на информационно-развлекателнтата система.
Технически новият Jimny си остава всъдеход, като се запазва рамната конструкция, зависимото окачване, раздатъчната кутия с понижаващи предавки и системата за задвижване на четирите колела, която може да се изключва.

Ето го новото Suzuki Jimny

Към момента са известни двигателите на модела за японския пазар – 3-цилиндров турбо R6 с обем 660 куб. см (64 к.с. и 95 Нм) и атмосферен 1,5-литров (Jimny Sierra), чият мощност засега не се съобщава. Скоростните кутии са 5-степенна механична или 4-степенен автомат.

Ето го новото Suzuki Jimny

Базовите версии на всъдехода ще получат предни и странични въдушни възглавници, халогени, климатик и 16-цолови джанти. В следващото ниво се появяват фарове срещу мъгла, климатроник, система за безключов достъп и запалване на мотора, както и електрическо регулиране на огледалата. Топ-вариантт ще имат круиз-контрол и система Safety Support с камери и лазери, който разпознава препиятствията отпред и при нужда спира напълно.

Снимки: Suzuki

Тагове: suzuki jimny
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Gкласата отдавна е станала синоним на мутри, новобогаташи и хора спечелили лесни пари, без да знаят какво да ги правят. Предполагам за тези хора е ОК. За какво обаче се дават няколко торби с пари за нещо със съмнителни качества. А те качествата са съмнителни доста отдавна. Повече от 10 г. Офроудърските състезания го доказват. Там кубчето го няма просто. Добра идея, добро изпълнение, но го опорочиха. Сузуки разчитат на съвсем други неща и предлагат продукт с добри качества на добра цена.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    1234 ( преди 5 години )
    Браво на Сузуки! Продължават добре изпитаната формула. Някой по-доло бе направил сравнение с ге-класа, не съм съгласен. Мерцедес я превърнаха в чучало и спортно луксозен болид. Няма нищо общо със стария безпощаден армейски джип.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тази малка количка е способна на какво ли не извън пътя. струва си всяка стотинка дадена за нея. а ако инвестирате в ново окачване и гуми става звяр който почти нищо не може да го спре по пресечените терени и горите
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    pak dedo vi ( преди 5 години )
    Аз не казвам, че е лошо да прилича, харесвам гелендевагена. На каквото и да прилича, на мен ми харесва много
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дедо,Не само паркетници, а и доказани офроудъри. Това мъниче заради късото междуосие ще ги засрами и тях. А, че приличало на Г-клас по-добре да не прилича на това грозно кубче. На мен лично не ми прилича. Сузукито си има собствен стил и си го следват хората от екипа грижещ се за дизайна. Въпреки малките размери изглежда мъжкарско и предвещава добро поведение извън пътя. Количката е просто супер. Много ме кефи. Цената и също е много добра!
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Dedo vi ( преди 5 години )
    Голям автомобил е тоя малък дзвер. Хем като играчка изглежда, хем минава от там където повечето паркетници са обречени. Новата генерация прилича на малка г-класа. Много ми харесва!
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Suzuki Jimny ( преди 5 години )
    Страхотна машинка е това.Драпа навсякъде и е едно от най-проходимите неща с 4 колела за масово ползване, което съм виждал.Из алпийските райони на Германия, Австрия и Швейцария го ползват масово. Доси си чистят с него селата, градовете, тротоарите. Отпред закачат едно гребло, а отзад слагат бидон с луга за насипване и така ринат и опесъчават. Малко и компакнто е и се вре навсякъде и тротоарите ги почиства за минути. На паркингите около ски пистите също е пълно със Suzuki Jimny.
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Малка джипка с рама и зависимо окачване - мечтата на офроудърите. А раздатката е допълнителен плюс. Страхотно джипче.
  • #1
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Супер е, добре е да се предлагат и такива простички автомобили. Дизайнът напомня най-вече на второто поколение, което при нас се казваше Samurai - яко 80s