IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

В Германия пожар изпепели суперкола с пробег от едва 70 км

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

Електромобил Tesla Model S, който принадлежи на холивудския режисьор Майкъл Морис, изгоря по време на движение. За инцидента съобщи съпругата му – актрисата Мери Маккормък, в Twitter. Тя публикува и видео от инцидента, станал в Лос Анжелис.

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

„Ето какво се случи с моя съпруг и неговия електромобил на булевард „Санта Монико”. Благодаря на хората, които си били наблизо и са успели да го предупредят за запалването. Той е невредим. Славо Богу, моите 3 дъщери в този момент не са били в колата”, написа Маккормък.

Според изданието, ръководството на Tesla незабавно е било уведомено за случилото си. Компанията започва собствено разследване на инцидента, като ще прдостави пълната информация навластите. По време на запалването електромобилът не се е движил на автопилот.



Това е поредният сериозен инцидент с кола на Tesla. Най-известният случй е от 7 май тази година, когато във Флорида водач загуби управление върху Model S, преобърна се и загина. Тогава разследването засегна повече от 22 000 бройки от електромобила.

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

В същото време в Германия напълно изгоря чисто нов Ford GT40. Суперколата с цена от 450 000 евро се запали по време на движение в градчето Остермюнхен. Зад волана е бил 52-годишният собственик на автомобила, а до него е седял сина му.

Tesla Model S на холивудски режисьор изгоря на пътя (ВИДЕО)

Двамата се успели да напуснат горящата кола, без да пострадат. Пристигналия екип на пожарната е загасил колата, но тя е напълно унищожена. Предполага се, че проблемът е в електрическата система. Пробегът на колата е бил едва 70 км.

Снимки и видео: Twitter

 

Тагове: tesla model s ford gt40
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Kотоошу ( преди 5 години )
    При изгарянето са се отделили толкова много токсични газове колкото от движението на хиляди коли за години , егати и екологията.
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Криза ( преди 5 години )
    Какво толкова мрънкате за колите има 10 поне по-големи проблеми от колите.Замърсяването,непрестанния сеч на дървета,защо никой не прави нищо за пластмасата ,изчезването на пчелите,колко от вас си оставят колата ,ходят пеша или карат колело на 20 човека 1 или 2.Онзи ден попаднах на коментар няма да си оставя колата защото има задръстване и рейса едвам се движи .
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Заминаващ! ( преди 5 години )
    И тая нова технология за ловене тъ.ия Ханс ли я е измислил.Тия освен да лъжат за друго не стават!
  • #10
    12 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Аз не мога да разбера тази марка защо въобще съществува. Ако имаше толкова инциденти с която и да е марка бмв, рено, нисан тойота и т.н. Досега да има милиони сервизни акции, глоби ......Не сме против електрическите кол. Ама тия хем не могат да ги правят, хем се напъват. Това ме дразни.
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    "интересно, това, което гори , че излиза под налягане - какво ли може да е ?"Литий е това.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Със сигурност ще има малко елемент на хейт. Е, наистина малко! Все пак, крайно време е медията да се погрищи повече за редакцията на публикуваните материалите. Заглавието ни насочва към пожар при Тесла. Първото изречение въвежда читателя в драма с пожар(а) на суперкола в Германия. Смислово предполагаме, че е Теслата. Втория абзац, обаче, ни праща в САЩ и следва логически разпад. Разбираме и за някаква катастрофа във Флорида. Едва в края връзваме картината с пожара в Германия, който е ФОРД ГТ??
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    До Минаващ:Тъпо другарю, тъпо... избирам технологията за производство на ЧИСТИ ГОРИВА от съдържащите се в атмосферата въглеводороди! Технологията вече я има и това дефакто е единственията метод, който не само не отделя СО2, а напротив извлича го и дефакто ще играе ролята на огромен филтър! При няма и 20% чиста енергия от възобновяеми източници електричките са в пъти по-мръсни и от стар дизел!
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нищо странно Тесляка с е така. Собствениците трябва да свикват.При Форда като при някои стари Ламборджинита, ако не охладиш внимателно двигателя е възможно да пламне от високата топлина отделяна от тия яко напомпани мотори
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    интересно, това, което гори , че излиза под налягане - какво ли може да е ?
  • #4
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Минаващ ( преди 5 години )
    Избирайте: да се развиват колите на ток или немската технология канцерогенни дизели рак на белите дробове или бензинови въглеродни диоксиди увеличаване на парниковият ефект заливане на сушата от водата и бавна смърт.Отидете до онкодиспансера и вижте как живеят хората в последен стадии на рак.Германците тва са измислили канцерогенни двг те за собственият си живот не жалят камоли за вашият!