IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще прави коли от пластмасови бутилки

До 2025 г. една четвърт от автомобилите на компанията ще имат елементи от рециклируеми материали

Volvo ще прави коли от пластмасови бутилки

Шведският производител Volvo реши да помогнат на човечеството да се справи с боклука и затова частично ще оборудват автомобилите си с елементи от рециклируеми материали. До 2025 г. приблизително една четвърт от колите на бранда ще получат части от рециклирана пластмаса.

Volvo ще прави коли от пластмасови бутилки

Шведите вече с гордост говорят за модела си Volvo XC60 T8. Хибридният кросоувър получи някои елементи, които не са направени от конвенционална пластмаса, а от рециклируема. В същото време разработчиците твърдят, че това не оказва влияние върху качеството на продукта. Подът е направен от пластмасови бутилки и термопластмаса, както и от отпадъци от памучни продукти. За седалките и използван материал, в който има влакна от термопластмасови бутилки. Двигателният отсек на модела получи шумоизолация от материали, получени при обработката на стари седалки на автомобили Volvo.

Volvo ще прави коли от пластмасови бутилки

По-рано в компанията Volvo Cars бяха обявали пълен отказ от използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в офиси и по време на събития до края на 2019 г. До 2025 г. шведите ще организират своята работа така, че техните предприятия да не влияята върху климата на Земята.

Снимки: Volvo
 

Тагове: volvo
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ванка чукча писател не читателкачеството на китайското волво няма какво да го коментирам влез форуми и почети за мъката и страданията на собствениците лошото е че са завинаги техни от край време на вторичния пазар волво са в дъното на търсенето
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Да пускат новият асфалт от рециклирани бутилки, да може да имаме по-здрави пътища, а пък тогава съм навитак и на маллолитражка с междуосово под 2,75. Като имаме хубави пътища, няма да ни пука за друсане, защото няма да има такова! И тогава и да не е Волво, пак ще сме доволни!
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Анонимен, не знам кой е тоя Иван, с когото си общуваш, но ми прави впечатление, че не си успял да осмислиш прочетеното (ако си го прочел). Рециклираните материали се влагат на места, до които потребителят няма достъп - шумоизолация, вътрешни компоненти на седалките, под (мокетът е над него). Отделно че не знам дали си сядал във Volvo от поледната генерация, но качеството на интериора е на изключително високо ниво.
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    иване само да попитам ти в ред ли си то ясно че потребителите на волво не се вписват в общоприетите норми за нормалност но тази новина просто изби рибата всеки премиум производител се опитва да влага максимално високо качество на материалите и да глези клиента но волво явно нещо не ги слуша главата официално да заявиш че влагаш в премиум преработени и рециклирани материали на нереални цени това някой жендър маркетолог ще да е го е измислил нямам думи
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Доста оптимистично до 2025г. да не влияят на климата, дори невъзможно, но посоката на мислене е правилна.
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми те до сега ги правеха от легени.