IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-важното технологично улеснение според вас?

Американците засега гласуват за камерата за задно виждане

Най-важното технологично улеснение според вас?

В последните години автомобилните производители се надпреварват да предлагат все повече нови технологии на борда на колите, които излизат на пазара. В същото време все повече клиенти са на мнение, че ползата от някои такива високотехнологични решения не е особено голяма и на практика те имат заслуга само за покачване на цените на новите коли и след това до по-сериозни сервизни разходи на колите втора ръка.

Най-важното технологично улеснение според вас?

Първото от планирана поредица изследвания на предпочитанията на американските шофьори, посветени на най-ценните технологични нововъведения в автомобилите, показа напълно очакван резултат.

Огромната част от участвалите в анкетата посочват, че за тях климатикът е изключително важен, но никой не го приема като нова технология, без значение колко късно се е появил той при евтините модели.

Затова и вотът на американците, поне засега, се печели от камерата за задно виждане, която само преди малко повече от 10 години беше доста скъпа екстра и трудно прохождаше на пазара на масови модели. Предполага се, че в изследването ще се включат още няколко клиентски организации в Щатите, за да има то максимална представителност в края на годината, когато анкетите трябва да приключат.

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Денис ( преди 5 години )
    В моята кола най-оценявам темпомата, парктроника, панорамния покрив и мултифункционлалния волан. Без тези неща вече кола не купувам. А и вече ръчка и предно да не чувам. Както повечето коментиращи и за мен навигацията е излишна. Просто съм свикнал на телефона където ми е в пъти по-удобно и бързо.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    аззз ( преди 5 години )
    Не могат да карат назад некадърниците
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Като отиваш на работа ,ровиш ли се в менюто?Като отиваш на почивка със семейството или приятели,ровиш ли се?Като караш в градския интензивен трафик,ровиш ли се?Всичко е НЕПОТРЕБНО!!!!!!,но добитъка вече е тотално *** и купува всичко,защото сам ще се затрие,погребе и изчезне!Криви,грозни коли с ненужни"джаджи"!Но "печалбарите"надушиха,че добитъка е безвъзвратно изтъпял и му пробутват безмислици за пари и пари!Нищо не ви трябва за да карате блаженно ,но мутирате ежедневно в ***!
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    безключовият достъп е най-опасната екстра! всяка кола с него се краде свръх-лесно, понеже ключът постоянно излъчва сигнал и джамбазите дебнат да го запишат!
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тиквоний Велики ( преди 5 години )
    статията е за НАЙ ДОБРО ТЕХНИЛОГИЧНО УЛЕСНЕНИЕ,което няма нищо общо с въздушните възглавници и тн, Abs , тракшъни и тн всичко това влиза в графа сигурност,затова като най полезно технологично улеснение аз смятам GPS-а , по полезно нещо от навигацията засега не мисля че има
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кифлата след като ти прави кефа и шут отзад, защото след това започва да ти разваля кефа от карането с физиономии, дрънкане на глупости, искане да спреш тук и там, да пикае непрекъснато и т.н. Най-отвратителното нещо е да пътуваш на дълго с кифла в колата.Просто може да ти изпили нервите. А да забравих да спомена, че или им е топло или студено, музиката или е висока или не и харесва, караш много бързо, може ли да отвори прозореца или аз да затворя евентуално моя и так дали..
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ххх ( преди 5 години )
    Най-якото което можеш да вградиш е кифла. Може да ти направи харашо докато караш, да гледа като паркираш, да носи торбите с багаж и да те отърве от полицията, като покаже мили очи. А понякога пее вместо радиото.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Трудно е да дефинираш "технологично" улеснение, защото то всичко в колата е такова. Ако говорим за неща масово навлезли в последните 15 години, то бих казал, че безключовият достъп и палене, завиващите фарове и вентилацията на седалките са ми фаворит.Но иначе задължителни за мен са и отоплението на предния прозорец, електрохроматичните огледала (особено на места като БГ с китайските ксенони), круиз контролът и други.
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    "Датчика за налягането на гумите е задължителен в ЕС за всички нови коли от 2014 г."Почти е така. Няма задължителни сензори за налягане, а има добавена функционалност от сензорите, които следят скоростта на въртенето на колелата (за ABS) и при разлика решава, че имаш спукана гума. Друг е въпросът, че така, ако налягането ти във всички гуми спада лека-полека, системата няма да реагира.
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Да, кофти работа с тия датчици ако са монтирани на винтила, при смяна на гумите лесно могат да ги счупят. Моите за радост са монтирани на ABS-а, а и не са толкова чувствителни, рядко светва и то с причина.