IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци създадоха самовъзстановяваща се автомобилна боя

Специален полимер връща оригиналната си форма под влиянието на висока температура

Американци създадоха самовъзстановяваща се автомобилна боя

Американската компания Panoz съобщи, че ще започне да покрива автомобилите си със самовъзстановяваща се боя. Представители на марката посочиха, че възстановяването на покритието се извършва под въздействието на температурата.

Американци направиха самовъзстановяваща се автомобилна боя

Сайтът Autoblog посочва, че Panoz е разработила специалното покритиев сътрудничество с Feynlab. Технологията, наречена Self-Heal Plus, използва полимер с "памет", способен да се върне в оригиналната си форма под влияние на висока температура.

В същото време от компанията предупреждават, че засега става въпрос само за малки драскотини. За съжаление, представителите на Panoz не уточняват при каква температура покритието може да се възстанови самостоятелно. Освен това производителят на автомобили още не е публикувал видеоклипов, който да показва свойствата на новата боя.

Американци направиха самовъзстановяваща се автомобилна боя

Panoz е специализиран в производството на скъпи спортни автомобили. Компанията често създава нестандартни модели, като например купето DeltaWing, прототипа Abruzzi или електрически SUV с шест врати.