IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите страхове на шофьорите

В някои от тях няма никаква логика, но са често срещани

Най-големите страхове на шофьорите

Да се шофира автомобил е опасно – това го знаят както новаците зад волана, така и водачите с голям стаж. Много от тези страхове не са оправдани, но въпреки това са се настанили в съзнанието на шофьорите. Британска застрахователна агенция направи проучване за нещата, които най-много притесняват хората зад волана.

Най-големите страхове на щофьорите

1. Начело на този списък е задминаването на полицейски автомобил по време на движение.
Ако не нарушавате правилника по никакъв начин не би трябвало да се притеснявате от подобна маневра, но въпреки това много хора подсъзнателно ги е страх, че ще бъдат глобени.

2. Оказва се, че много шофьори ги е страх да преминават през кръстовища, които се регулират от човек. Факт е, че малцина водачи си спомнят какво означават знаците на ръцете на регулировчика. Шофьорът го е страх, че ще сбърка и ще направи нарушение.

3. Преминаване през пътен възел с много разклонения също притеснява мнозина.
Страхът в случая е да не се обърка посоката на движение, особено на място, през което човек минава за първи път. В Англия мнозина водачи ги е страх, че могат да попаднат на магистрала, която се плаща.

Най-големите страхове на щофьорите

4. Пътуването извън града през нощта е един от логичните страхове при много хора, тъй като в тъмного може да се влезе в дупка или да блъсне човек или животно на пътя. В някой от последните случаи последствията за шофьора могат дори да бъдат фатални. Затова при подобни пътуания най-важното е вниманието.

5. В Топ 5 попапа и суеверието - много шофьори изпълняват едни и същи ритуали, преди да тръгнат на път. Голяма част от тях имат икони или други религиозни атрибути, като вярват, че те ще ги спасят от инцидент.

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шофирането на каквото и да е немско и много опасно нещо. Ако преди да се качиш ну си мръднал на акъл, то задължително след това ще мръднеш. Това е явно от всекидневните притеснения дали ще запали, дали няма да се счупи, колко ще е скъп ремонта и т.н.Луда работа...
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мен ме е страх от шофьорите на немски премиум, било то нови или втора ръка, и голове под всякаква форма
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    N2 и N3 важат с пълна сила и за мен.Специално аз преди месец видях да се регулира спрял светофар точно с тези движения,които не помня добре. А това с големите възли и разклонения при нашата липсваща марркировка и знаци за млад шофьор си е стресиращо.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    Те британците и от катеричките в парка пред двореца на кралицата ги е страх....
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    гост ( преди 5 години )
    И още като се качи в кола винаги включват на първа и мръдват леко колата , което е пълна безмислица , ами ако трябва да тръгна назад пак ли да мърдам напред :DDDD
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В Англия има точно 1 магистрала за която се плаща и то само за малка част от няколко километра. Пълно е с табели и изходи за алтернативни маршрути, пак магистрали. Има и няколко моста и тунела. Всичките са евтини. От какво ги е страх ?
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    от 1, 4 и 5 нямам страх, ако се движи с патрулна скорост си го изпреварвам даже и на забранено :D 2 пъти ми се е случвало, първия път нямаше реакция 2рия път се обяснявахме 2 часа че трябва да пишат акт на себе си щото задръстват движението без причина. За регулировчика - страх не, но притеснение тъй като за последно виждах такова чудо преди поне 10 год и макар на теория да го помня още на практика не знам как ще е...
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Кен Блок ( преди 5 години )
    В кръгово се влиза с вратите напред и се излиза с вратите напред и няма страшно!Нека другите да ги е страх!
  • #2
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тук да те е страх от пияни, надрусани, въоражени, психично болни, със служебни карти или просто безсмъртни след като са се качили на кола 150 коня (без значение че е на 100 години).При англичаните страха от кръстовища си е оправдан - те имат няколко кръгови с малки кръвои в тях
  • #1
    26 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Страхове казвате... в БГ страхове няма!Само като гледам как куцо, кьораво и сакато е взело книжка и е седнало зад волана ми става ясно, че у нас страхове няма.То и акъл няма... май затова и страх няма.