IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Тестове показаха, че комбито има повече конски сили от обявените

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Обикновено производителите умишлено завишават характеристиките на своите автомобили, за да може да привлекат по-голямо внимание от страна на потребителите, а също така и да вземат преднина пред конкурените. Има обаче и случаи, в които характеристиките се занижават. Защо се постъпва така, не е известно.

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Именно вторият вариант засяга Audi RS4 Avant, чиято мощност не съответства на обявената от геманската компания. Доказателство за това е експеримент на изданието Carwow, което организира дълъг тест на комбито на диностенд – пробегът на машината по време на изпитанието е 4828 км.



По паспорт мощността на битурбо V6 TSI двигателя с обем 2,9 литра е 444 к.с. и 600 Нм въртящ момент. По време на теста обаче моторът е показал пикова мощност от 460,2 к.с., като експертът, помагал на Carwow за провеждане на изпитанието, е обявил, че агрегатът без проблеми може да развие дори 500 к.с. само с леко препрограмиране.

В Audi излъгали за мощността на RS4 Avant (ВИДЕО)

Разликата между обявеният и показаният на теста максимален въртящ момент е още по-голяма – 600 срещу 650 Нм. Любопитното е, че той се постига при 2750 об/мин, което е един доста добър резултат за бензинов двигател.

Снимки: Audi, видео: Carwow

Тагове: audi rs4 avant
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    колегата, дето нарежда оризарките - защо арестуваха Руперт Щадлер днес!?
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако погледнете моделите на Ауди, БМВ и Мерцедес от последните 15-20 години ще видите, че всички имат еднакви двигатели с почти еднаква мощност. Това е споразумение между тях със сигурност. А малките разлики идват от различните дино стендове и начинът по който производителите и други хора мерят мощността.
  • #12
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Бе то може, ама ... ( преди 5 години )
    Ако е с оная пишман скоростна кутия DSG с 2-та съединителя направо се е строшила като макарон при повишаване на мощността, съответно въртящия момент.Но ако е с ZF няма проблеми.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Давай нека да напиша моя Фейс хората да видят дали льжа за Леона но и ти дай твоя да видят всички що за чобан си айде играч?!
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Не всички сме от село и не всички сме на 18 като теб. Леона ми седи на Фейсбука веднага го давам. Все пак не всички сме деца тука дето пишем овчо!
  • #9
    13 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мазда,..!?,.. тоа па! Тук говорим за Ауди, не за оризарки за жълти стотинки.
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    При немците особенно при ВАГ това е често явление скоро чипосвахме Леон ФР 2.0ТДИ заводски 184к и 380нм който показа преди чипа заводски 196к и 410нм. След 230/500нм.
  • #7
    22 rate up comment 5 rate down comment
    К ( преди 5 години )
    Явно не е само при премиум марките.По същия въпрос, потърсих инфо из нета за мойта кола - 2014 Мазда 3 2.0, 120к.с. Оказа се, че дино теста показва към 135к.с. Има много такива тестове в тубата, всеки може да си потърси за колата, която го интересува.
  • #6
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "За цена над 100 бона, за тази друсалка, не, благодаря!" - 100% си карал таква "друсалка" и знаеш по-добре всички нас - простосмъртните. Благодарим ти, че ни предопреди!
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    всички премиуми са така който е качвал на стенд нов автомобил е бил приятно изненадан от 20-30 кс в повече от заявените в каталога отделно е темата дали това мощност на гуми на маховик или на полуоски и на коя предавка се развърта двигателя