IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Nissan Qashqai ще има две хибридни версии

Кросоувърът излиза на пазара през 2020 г.

Следващият Nissan Qashqai ще има две хибридни версии

Следващото поколение на пазарния хит Nissan Qashqai няма да получи дизайн, който да е по-различен от актуалната генерация, но ще има сериозни промени по задвижването. Пазарният дебют на следващия Qashqai е насрочен за 2020 година, като моделът ще получи и две хибридни версии.

Следващият Nissan Qashqai ще има две хибридни версии

В същото време вече е ясно, че моделът няма да има изцяло електрическа версия. Nissan планира модел с такива размери, който да е с изцяло електрическо задвижване, но той ще получи съвсем нова платформа, както и друго име.

Новият Qashqai ще използва платформата CMF на Renault-Nissan, а тя позволява хибридно задвижване. По-интересното е, че се очаква едната хибридна версия на модела да използва иновативната система на Nissan ePower, а другата ще е plug-in вариант, който идва от Mitsubishi.

В момента ePower се използва при японския вариант на Note, като формулата е следната: хибридната система използва бензинов двигател, който играе ролята на генератор за зареждане на батерия, от която черпи енергия електромоторът.

Plug-in технологията на Mitsubishi е доста по-популярна, като японската марка, която вече е под контрола на Nissan, е лидер в развитието на тази технология, благодарение основно на електронните блокове за управление на двигателите, дело на Mitsubishi Electronics. Предполага се, че следващия Qashqai ще използва вариант на системата, която сега се предлага на борда на Outlander PHEV.

Тагове: nissan nissan qashqai
0 от 500