Вход   Регистрация

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA
 

Следващото поколение мотори ще дебютира през 2022 г.

С покупката на Opel миналата година PSA сложи ръка и на инженерния център на германската марка в Рюселхайм – един от най-големите и важни изследователски центрове в европейската автомобилна индустрия.

Opel ще създаде нови бензинови двигатели за PSA

И специалистите в този център вече получиха първата си сериозна задача от PSA – Opel ще създаде следващото поколение 4-цилиндрови бензинови двигатели на новия конгломерат, които ще се използват при моделите на Peugeot, Citroen, DS, Opel и Vauxhall.

От компанията потвърдиха, че развитието на семейството двигатели вече е започнало, като се очаква пазарната им премиера да е през 2022 година и те ще са предназначени за пазарите в Европа, Китай и Северна Америка. Добавянето на Северна Америка в този списък стана факт по-рано тази година, тъй като Peugeot и Citroen планират завръщане на американския пазар, който френските марки напуснаха в началото на 90-те години на миналия век.

Засега се знае, че новото поколение бензинови мотори ще бъде използвано в хибридни системи за задвижване, които ще се предлагат и от петте марки на PSA.

Реклама  


Купи Opel

Виж всички обяви

Коментари ( 11 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Покажи Коментара
И двата варианта са без значение. Две третокласни фирми. Скука!
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 0  Отрицателни: 6

от: ss ( преди 4 месеца )

Това е добре. Голямото опасение, че опелите ще бъдат ''пофренчени'' отпада. Вместо това ПСА, съвсем мъдро ще ''погерманчат'' собствените си кошници.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 5  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Покажи Коментара
Те бягат от ръждата, ама ръждата ги настига. А Астра харчи 9/100 сами базовия дръгел 1.4. Могат да спорят с Форд коя е по-утрепана фирма. Логично беше да фалират и да ги купят другите палачори.
Отговори
 
 -10
 

Положителни: 3  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Приятел, стика клишета от преди 20 години. Опелите избягаха от ръждата отдавна, в момента Мазда 6 е шампион по гниене.
Отговори
 
+18
 

Положителни: 19  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Не знам за лакоми - мойта Астра К 150к.с бензин автомат само зимата дава над 9л/100 градско. Да уточня - градско в София и не, не съм обсебен от идеята на всяка цена да гоня разход, добри кикдауни й раздавам. ;)
Отговори
 
+9
 

Положителни: 11  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Покажи Коментара
Не е вярно, че Опел не се отличават от другите. Няма по-ръждясващи коли от техните! Макар, че Форд и Фиат правят всичко по силите си да ги изпреварят.
Отговори
 
 -9
 

Положителни: 3  Отрицателни: 12

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Покажи Коментара
Хибриди ами, те бензиновите мотори са отчайващо лакоми.
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 1  Отрицателни: 8

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Опел с бензинов мотор винаги е било отличен избор. Три неща правят топ - двигатели, ръчни скорости и окачване (за нашите пътища май това е най-важното.)Ако франсетата правят дизелите, а Опел бензиновите мотори няма кой да ги буте. :)
Отговори
 
+17
 

Положителни: 18  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 4 месеца )

Опел си бяха уникално здрави и ефтини за подръжка. Но с качество не можеш да оцелееш. Трябва зверска реклама, голям марж на печалбата и стабилни основи за да преживяваш трудни периоди. Качеството при всички остана в миналото.
Отговори
 
+20
 

Положителни: 22  Отрицателни: 2

от: Ръждитко ( преди 4 месеца )

Може би ще е по-добре Опел да покажат на PSA, как се правят разните щанги по окачването. На пежото постоянно сменях биалетки, на опела не съм пипвал - сякаш изкарват 3-4 пъти повече.
Отговори
 
+18
 

Положителни: 23  Отрицателни: 5

от: .. ( преди 4 месеца )

Опел никога не е претендирал да бъде кой-знае каква марка, но за БГ пазара си бяха добри. Прилично качество на прилична цена. Все-пак, не всички сме милионери.
Дано да спазят традицията и да създадат относително евтин двигател с прилична цена за поддръжка и относително добра здравина.
Отговори
 
+23
 

Положителни: 24  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising