IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощното Audi Q8 сваля камуфлажа (ВИДЕО)

Конкурентът на Porsche Cayenne Turbo ще получи мотор с около 600 коня

Най-мощното Audi Q8 сваля камуфлажа (ВИДЕО)

Явно официалната премиера на най-бързата и най-мощна версия на новия кросоувър на Audi - Q8, е съвсем близо. Това става ясно от появилите се снимки на прототип на модела, който е останал без почти никакъв камуфлаж.

Най-мощното Audi Q8 сваля камуфлажа (ВИДЕО)

Изпитанията на автомобила се провеждат в Алпите, като инженерите на Audi явно тестват надеждността на скоростните кутии, системите за охлаждане и спирачките. За целта прототипът тегли прицеп, който позволява да бъде натоварен повече по време на движение.



Според информациите, моделът ще получи името RS Q8, като той ще се отличава от стандартния модел по решеткката на радиатора с вълнообразни линии, леко променените брони, разширените калници, масивните прагове и тръбите на изпускателната система. Тестовата машина има и по-големи спирачни дискове.

Очаква се под капака на кросоувъра да бъде поставен същият 4,0-литров битурбо V8 двигател, който се поставя още на Lamborghini Urus и Porsche Cayenne Turbo. Това е нормално, тъй като и трите кросоувъра са изградени на една и съща платформа -  Volkswagen MLB Evo.



Мощността на мотора при Audi RS Q8 ще е около 600 к.с., като той ще работи в комбинация с фирмена скоростна кутия S-Tronic. При Lamborghini Urus двигателят развива 650 к.с., а при Porsche Cayenne Turbo - 550. Вероятно ръководството на Volkswagen Group няма да позволи на кросоувъра на Audi да се конкурира директно с Urus като динамични характеристики, но не е ясно как RS Q8 ще се разграничи от Porsche Cayenne Turbo.

Снимки и видео: YouTube

Тагове: audi q8 rs q8
0 от 500