IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кралицата на „Ринга” постави рекорд с Skoda Kodiaq RS (ОБНОВЕНА С ОЩЕ ВИДЕО)

Сабине Шмиц осигури на чехите първото място при 7-местните SUV автомобили

Кралицата на „Ринга” постави рекорд с Skoda Kodiaq RS (ОБНОВЕНА С ОЩЕ ВИДЕО)

Известната германска автомобилна състезателка Сабине Шмиц, която наричат „Кралицата на Нюрбургринг”, постави нов рекорд на Северната дъга на пистата зад волана на Skoda Kodiaq RS и осигури на чехите първото място сред 7-местните SUV модели.

Кралицата на „Ринга” постави рекорд с Skoda Kodiaq RS (ОБНОВЕНА С ОЩЕ ВИДЕО)

Skoda първо публикува само видео с преминаване на германката по трасето, след това потвърди и за рекорда, поставен на 18 май. Сабине е постигнала време 9.29,84 минути в най-добрата си обиколка.

Сабине е отличен избор за тази задача с оглед на двете й победи в "24 часа на "Нюрбургринг", както и на факта, че като пилот на рейс такси на Северната дъга, Сабине, която е и сред водещите на Top Gear, навърта средно по 1200 обиколки на година на легендарното трасе в планината Айфел.

Кралицата на „Ринга” постави рекорд с Skoda Kodiaq RS (ОБНОВЕНА С ОЩЕ ВИДЕО)

В момента абсолютният рекорд на Северната дълга сред кросоувърите принадлежи на Alfa Romeo Stelvio Quadrofoglio, който завъртя една обиколка за 7 минути и 51,1 секунди. Италианският всъдеход разчита на 2,9-литров V6 с 510 к.с. и е трудно да се повярва, че именно Kodiak RS ще може да си съперничи с него.

Но при 7-местните кросоувъри задвижването на Kodiaq RS, който ще дебютира официално в Париж, се оказа достатъчно за рекорд.



От Skoda не съобщават подробности за техния автомобил, но по предварителна информация Kodiak RS ще получи 2,0-литров дизел с 240 к.с. и 500 Нм. Той ще позволи на кросоувъра ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Не е изключено версията RS да бъде оборудвана с 2,0-литров бензинов двигател с 250 к.с.



Снимка и видео: Skoda

Тагове: skoda kodiaq rs
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Цирк Глобал ( преди 5 години )
    ..пальчо я ни кажи точно Кодиак от кое е откраднат.Чакаме...а класа Голф е факт,харесва ли ти или не.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Джеръми кларксън със стар дизелов Джаг направи 9:59.Като се има предвид колко е добра Сабине спрямо Джеза мисля че можем да си отговорим колко зле е всъщност SUV спрямо спортен седан.Същата Сабине направи 10:08 със дизелов форд транзит със 136 кончета. Сравнете го с 9:30 за спортен SUV и веднага става ясно коя кола колко може.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе то с това време изобщо не си е за хвалба... Защо ли си мисля, че нормален съв със 7 места без да са му сложени значки RS и т.н. с 3.0 дизел ( такива има под път и над път ), ще даде по-добро време.Някаква пак рекламна кампания на ВАГ>
  • #1
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само в ато билд е наричат кралицата на ринга и никой друг не го знае или използва.Както и гоуфов клас, където пак само в това списание го ползват. Нищо, че тази бракма е излязла доста след други в този клас, който дори не са го измислили в германия, а са си го краднали, както са краднали и самата идея и платформа за гоуфа. Типично за немците да крадат и после да го представят за свое творение.