IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пусна на пазара екстремната Navara (ВИДЕО)

Модификацията Off-Roader AT32 е разработена с помощта на исландска компания

Nissan пусна на пазара екстремната Navara (ВИДЕО)

Японският производител Nissan стартира продажбите на първия си европейски пикап разработен с помощта на външна компания. Това е исландската фирма Arcic Trucks, занимаваща се с оборудване за автомобили, използвани при сулови зимни условия.

Nissan пусна на пазара екстремната Navara (ВИДЕО)

Резултатът от партньорството е Navara Off-Roader AT32 – пикап, който трябва да стигне и до най-труднодостъпните северни райони. Машината е с 32-цолови гуми, разширени калници, увеличен пътен просвет и със специална защита на всички основни агрегати в долната част – от двигателя до резервоара.

Nissan пусна на пазара екстремната Navara (ВИДЕО)

Окачването на всъдеходния автомобил е вдигнато с 20 мм – от 223 на 243 мм, а благодарение на 32-цоловите гуми със 17-цолови джанти височината е увеличана с 40 мм. Ъгълът на атака е увеличен до 35 градуса. В базовото оборудване на пикап влизат системи подпомагащи потеглянето и спускането по наклон, а също така и камери за кръгово видеонаблюдение.

Nissan пусна на пазара екстремната Navara (ВИДЕО)

Като опция се предлагат шнорхел, благодарение на което тази Navara може да преодолее препятствие с дълбочина до 800 мм, а също така и блокировка на предния диференциал. Версията Off-Roader AT32 ще се продава както с ляв, така и с десен волан, като от компанията предлагат гаранция от 5 години или 160 000 км пробег. Тя важи и за компонентите, добавени от Arctic Trucks.



Автомобилът ще се предлага със стандартния за модела двигател за Европа – 2,3-литров дизел, развиваш 163 к.с. и 403 Нм, или 190 к.с. и 450 Нм.

Снимка и видео: Nissan

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къф Шматарок?!Шматарока го търси пред МОЛа или чалготеката! Той излезе ли извън пътя и трябва да идва репатрака да го прибира. Кашкавален е от всякъде!
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    мерцедес не го произвеждат същото. произвеждат само ламар3ните и емблемата. всичко друго е на нисан. и е толкова грозен техният клонинг,че просто няма на къде.