IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляк бе заловен да кара с 5 промила алкохол

"Рекордът" се равнява на две бутилки водка, изпити за един час

Поляк бе заловен да кара с 5 промила алкохол

Рутинна проверка на полицията в полския град Горлице се превърна в „рекордното” постижение на шофьор, употребил алкохол. Полицаите спрели шофьор на Opel, който карал без колан, а след няколко въпроса се убедили, че трябва да му направят тест за алкохол.

Полицията залови поляк да кара с 5 промила алкохол

А поведението на водача било меко казано неадекватно. Първоначалните данни били за 4,2 промила алкохол в кръвта, а повторният тест показал 5,12 промила. Според лекарите, това е смъртоносна доза за възрастен човек. Полицаите повикали линейка, а след това лекарите предали пияния шофьор на семейството му.

Според изследванията на алкохолните проблеми на шофьорите в Полша, една бутилка водка от 700 мл съдържа 200 мл чист етанол, което се равнява на 2,5 промила при изпиването й. Резултатите на въпросния поляк показват, че той е изпил над две бутилки водка в рамките на 40 до 80 минути, след което се качил да кара.

Естествено, полякът е останал без книжка, а сега вече е на съд, като може да се озове в затвора за до 2 години.

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тея са страшни. бачкал съм с поляци и са ми скрили шайбата от пиене. почват от сутринта и до вечерта са като талпи. ние се приберем и тогава пием а тея се прибират и лягат да спят защшто са мотамо и сутринта пак наново. и с руснаци съм работил и в университета имаше и сме правили купони но такова чудо като полското няма.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шампион!