IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche даде "зелена светлина" на крос-купе

Новата версия на Cayenne ще излезе на пазара след година

Porsche даде

Шефът на германския производител Porsche – Оливер Блюм, е дал „зелена светлина” за пускането на купеобразkа версия на кросоувъра Cayenne. Това събощава Autocar, като се позовава на информации от свои източници в компанията.

Porsche даде

Предвижда се предната част на бъдещото крос-купе да повтаря изцяло тази на стандартния Cayenne. Промените в каросерията ще започнат от средната стойка, като ще бъдат изменени наклонът на покрива, задните врати и багажника. Отзад автомобилът ще прилича до голяма степен на новата Panamera.

Тъй като Cayenne Coupe ще се позиционира като спортен модел, той ще получи само най-мощните бензинови мотори – 2,9-литров V6 от Cayenne S с 440 к.с. и 4,0-литров V8 от Cayenne Turbo с 550 к.с.

Дизел няма да има, но по всяка вероятност ще се появи хибридна модификация. Тя ще бъде заето от сегашния Cayenne E-Hybrid, показан през май. В неговия агрегат влизат 3,0-литров бензинов V6 с 340 к.с., електромотор със 136 к.с. и батерия к капацитет 14,1 кВт/ч. Мощността на системата е 462 к.с. и 700 Нм, като това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди.

Бъдещото Porsche Cayenne Coupe е готвено за съперник на BMW X6, Mercedes GLE Coupe и на новото Audi Q8. Крос-купето ще се появи на пазара в края на 2019 г.

Снимка: Autocar

Тагове: porsche cayenne
0 от 500