IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Атаката на Audi в SUV-сегмента едва започва

Компанията предвижда да направи още 4 нови Q-модела

Атаката на Audi в SUV-сегмента едва започва

Популярността на SUV-моделите в световен мащаб продължава да расте, при това без изобщо да показва признаци, че търсенето на такива коли може да намалее в обозримо бъдеще. И автомобилните производители се опитват да лансират SUV-модели във всеки един пазарен сегмент, за който се сетите.

След Q8 Audi ще покаже още четири Q модела

Audi показа в Китай дългоочаквания Q8, който ще е новият флагман на марката, но тази премиера е само началото на новата SUV офанзива на компанията. Очаква се, че ще последват поне още три модела: Q1, Q6 и Q9. Списание Autocar прогнозира, че първо ще се появи мъникът Q1, като това трябва да стане за моделната 2021 г. и новият модел ще е позициониран под Q2.

Най-вероятно обаче, не всички модели от Q гамата ще присъстват на световния пазар. Анализаторите в Щатите прогнозират, че Q1 и Q2 няма да стигнат до Северна Америка, като основните им пазари ще са в Европа и Китай. Но това лято се очаква Audi да представи напълно нов Q3, а според слуховете около субкомпактния кросоувър, то е напълно вероятно той да има RS версия с мощност 400 конски сили, която със сигурност ще се появи на пазара в Америка.

За 2019 г. пък е предвидена премиерата на вече потвърдения Q4, който ще е пряк съперник на BMW X2 и Range Rover Evoque. Идеята е Q4 да е „по-премиум алтернатива” на Q3, а дизайнът му ще е като умалено копие на Q8, което беше логично като предположение. Подобна роля ще получи и Q6, но по отношение на Q5.

Показоното преди дни Q8 е първият опит на Audi в сегмента на SUV-моделите с форми на купе, като новият автомобил ще е пряк съперник на BMW X6 и става вторият изразител на новия дизайнерски език на марката, лансиран с новия луксозен седан А8. И докато все още Q8 не се е утвърдил напълно в ролята на флагман на Audi, слуховете породиха очаквания за появата на Q9 – предложението на марката за ултра луксозния сегмент, където съперници на модела ще са Lamborghini Urus и Bentley Bentayga.

От друга страна, електрификацията на кросоувърите на Audi също набира скорост. Марката ще представи на 30 август електрическия e-tron, който ще е с около 400 километра пробег и трябва да получи ролята на сериозен съперник на Jaguar I-Pace.

Развитието и разширението на SUV-гамата на Audi изглежда и звучи страхотно, като новите модели следват тази логика на разрастване. Единственият проблем е, че те ще дебютират в пазарни сегменти, където конкурентите на Audi присъстват със свои модели.

Снимка: Audi

Тагове: audi suv audi q8
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    wOw ( преди 5 години )
    Няма нищо по-хубаво от мириса на нафта!
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Фолцваген ( преди 5 години )
    Отзад стоповете са копирани от новото Пежо 508
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Атаката на Ауди в електрическия сегмент завърши преди да е започнала. Очакваме тази атака с нетърпение.
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Спомням си атаката на Ауди в дизеловия сегмент... нещата не завършиха добре...
  • #3
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Момко пенсионерски дизайн има на дядо ти каруцата която караш Ауди е светлини години от към дизайн на кокпит и каросерия от БМВ и Мерцедес фсички марки си свиряват чесовника с Ауди.
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    one ( преди 5 години )
    Стига с тия слухове в бъдеще невъзможно време.
  • #1
    9 rate up comment 19 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Много ще им е трудно да атакуват СУВ сегмента с този пенсионерски дизайн. Проучванията показват че предимно млади хора си купуват само СУВ модели, а това на картинката е по-скоро в категорията 50+. Дори в Китай, който носи половината от продажбите на ФВ марките, Ауди сериозно изостават зад Мерцедес и БМВ. В момента за китайците е върпос на престиж да си купият Мерцедес или БМВ, без дори да им харесва, стига другите китайци да ги мислят за успели. Ауди поизпадна от тази "престижна" категория.