IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните хечбеци на пазара

Класацията е според часовете ремонт и стойността им

Най-надеждните хечбеци на пазара

Британски анализатори от Warranty Direct си поставиха за цел да съставят Топ 10 на най-надеждните хечбеци, които се продават на пазара в Обединеното кралство. За да направят това, те изследваха средното време и пари, необходими за ремонт на всеки модел.

Най-надеждните хечбеци

Първо място в класацията зае Volkswagen Polo, чийто ремонт отнема средно само 1,46 часа и излиза 184 паунда (към 210 евро). Втора позиция се пада на Ford Fiesta, чийто ремонт продължава средно 1,51 часа. Челната тройка завтаря  Ford Focus, част от неизправностите на когото са свързани с проблеми с електрониката. Неговят ремонт отнема средно 2,05 часа, а цената е 283 паунда (около 322 евро).

Най-надеждните хечбеци

В Топ 5 влизат Volkswagen Golf и Vauxhall Corsa. Класацията се допълва от MINI Cooper, Mercedes-Benz A-Class, BMW 1 Series, Vauxhall Astra и Audi A3. Последният модел се отличава с високата средна цена на ремонта си - 439 паунда (към 500 евро).

 
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде Опел и Алфа? Нито са на една цена като нови, нито втора ръка. Алфата е Опел х 1.5 в цената като нова и делено на 2 при 10 годишни коли. Това пропадане в остатъчната стойност на Алфа е защото са много здрави и надеждни. ;)
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Ми ... ( преди 5 години )
    по-добре Опел отколкото алфа-умрело!
  • #6
    13 rate up comment 10 rate down comment
    До алфа умрело ( преди 5 години )
    Ще ме извиняваш , ама по голяма ромска гордост от БМВ- НЯМАААААААААА. бедните карат Опел .
  • #5
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Кадя е реноту ве? ( преди 5 години )
    То тей имат само един модел за пред хората - меган Rs ама и него го нема в таа клласация! Сигур са го забравили в сервиза пак ...
  • #4
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама кажете, че става дума само за немски котори бре!
  • #3
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Мазда? ( преди 5 години )
    Ала-бала,9-годишна Мазда3 1.6MZR Sport,на 9 год.,почти 90000 км джелатско каране-не е влизалав в сервиз за нищо,смана масла,филтри,накладки не ги броя!Средна цена на ремонта = 0 паунда!
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Това мелако като лафа за Ровърите.Защо техните собственици не се били поздравявали... щото вече са се видели и са си казали добро утро в сериза :)
  • #1
    48 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това не е класация за най-надеждните автомобили, а за най-бързо оправяните автомобили респективно и за най-малко средства. И нормално малките автомобили са на 1вите места.Но това не е класация за надеждност - надеждност имаш, когато влизаш най-рядко в сервиза и за най-евтини неща. Какво ми пука, че отнема 1.5 или 2 часа средно ремонта, ако през ден съм там ?