IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той обеща малък хечбек

Шефът на копанията разкри и защо никога тя няма да направи електрически мотоциклет

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

Предложението на миноритарните акционери в Tesla Motors за смяната на Илон Мъск като председател на Съвета на директорите се провали. На годишното общо събрание крупните собственици на дялове в компанията подкрепиха досегашния шеф и той ще продължи да заема поста.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

За да се извърши смяната, предложението трябваше да събере 2/3 от гласовете, но това не стана. От Tesla обявиха, че във време, в което компанията трябва да реагира на големите предизвикателства отвън, нейното управлението трябва да бъде тясно свързано с оперативната дейност. А тя се определя именно от Мъск, който е и изпълнителен директор.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

Самият Мъск не се забави и реагира на случващото се, като сподели в Twitter нова скица на бъдещия кросоувър Model Y, който трябва да бъде показан през 2019 г. Освен това шефът на Tesla разкри, че година по-късно – през 2020 г., компанията му ще пусне на пазара и електрически хечбек от B-сегмента, който ще се конкурира с модели като Nissan Leaf, BMW i3, както и с бъдещия хечбек на ток на Volkswagen от новото семейство I.D.

Акционерите в Tesla не уволниха Мъск, а той  обеща малък хечбек

На събранието на акционерите Мъск обяви, че Tesla никога няма да направи електрически мотоциклет. Топ-мениджърът призна, че като юноша се е увличал много по моторите, но на 17 години се е ударил в камион и едва е оцелял.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    нали пускаш кабела от прозореца на 12 етаж в контакта и пада бушона
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мишо ( преди 5 години )
    Голям си ръб бе... Зареждат се директно от мрежата на 220V
  • #15
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    големия балон само някой да ми каже как ще се зареждат теслите като няма достатъчно паркинги с докстанции но това е проблем на балъците които си купуват електроавтомобили а не на проиводителя
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До тинята, кочо и сиеТесла щяла да го закъсва затова индийски министри и лижат задните части да направят гигафибрика при тях, а не първо при китайците.Който има много и добри батерии той ще надделее в сектора!!!
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Kron ( преди 5 години )
    Някои хора злобеят и чакат сеир, докато други са сред "балъците", които имат парите и статуса да са пионери. Сестра ми е една от "балъците". Аз лично не мога да си позволя да чакам, но тя само се смее, когато я попитам кога се очаква да им доставят теслата. Просто си купи "междинна" кола, докато й дойде редът:)
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Франкоффонн ( преди 5 години )
    Никога в електромобилите бгерманците няма да бъдат лидери.
  • #11
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Минтири тинтири ( преди 5 години )
    Тинтири, пропускаш факта че всеки ден се записват 1800 нови желаещи, а отписването на други и глътка въздух за сроковете за производство. Напълно нормално е на хората да не им се чака по две години за автомобил. Има и хора със слаби нерви и такива като тебе ги съветват да си изтеглят 1000 долара, а те се вързват.На другия полюс са тези, които знаят че до две-три години няма кой да им предложи по-добро и са склонни едни 1000 долара да им пазят реда. Няма да свършат нито едните, нито другите
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Знаем ги тия работели преди за хАуди имаше един създал Гъмперт аполо няма по-боклучава кола от това пълен кл.зет!Германци викат нема по-зле от тия подобия на хора!
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Немски работи бла бла има едни кука японците имат Денсо и тн Швейцарците АББ.Немците та немците всяка поръчка я печелят не с технологии а с подкуп.*** немска ко.ина!
  • #8
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Никой в америка не иска и да създава тъпия вмерисан дизел просто защото е канцерогенен.Но тва тъпите вфропейци още не могат да го схванат!