IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нито един пилот от Формула 1 не влезе в Топ 10 на най-богатите спортисти

Люис Хамилтън отново е №1 по пари в световния шампионат

Нито един пилот от Формула 1 не влезе в Топ 10 на най-богатите спортисти

Списание Forbes публикува класацията си за най-добре платените спортисти за 2018 година и в Топ 100 попаднаха трима пилоти от Формула 1, но нито един от тях не се класира сред първите 10.

Без пилот от Формула 1 в Топ 10 на Forbes

При оформянето на доходите на спортистите от изданието взимат предвид заплатата, ако има такава, премии и бонуси, рекламни договори и приходи от продажба на стоки и всякакви артикули, носещи името на спортиста или свързани с него.

Така на първото място се озова боксьорът Флойд Мейуедър с доход за 2018 година в размер на 285 милиона долора.

№1 по приходи във Формула 1, при това не за първа година, е световният шампион Люис Хамилтън, който с 51 милиона долара се класира на 12-о място.

Малко по-назад е другият 4-кратен световен шампион във Формула 1, който преследва петата си титла – Себастиан Фетел, който е 18-и с 42,3 милиона долара. А звездата на McLaren Фернандо Алонсо заема 39-ата позиция с 33 милиона.

Топ 3 след Мейуедър допълват двама футболисти. Лионел Меси от Барселона е втори с 111 милиона долара, а Кристиано Роналдо от Реал остана трети с 108 милиона долара.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ае ( преди 5 години )
    "Нито един пилот от Формула 1 не влезе в Топ 10 на най-богатите спортисти"Е, не са и в топ 10 на най-бедните спортисти ;)
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Формула 1 вече е много скучна, формула Е ми е много по интересна.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е нормално при толкова умиращи от глад по света деца и умиращи от болести, които се лекуват отдавна да има хора с подобни доходи. Дано част от спечеленото го даряват за благородни каузи, защото наистина има нужда.В сбъркан свят живеем...А колкото до Ф1, то тя не е това, което беше едно време. Тогава гледах и четях непрекъснато. Интересувах се от този спорт. Вече не е така по простата причина, че много от нещата вече не зависят от пилота и машината, а от външни фактори.