IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индия иска завод на Tesla

Илон Мъск не е оптимист за подобен проект

Индия иска завод на Tesla

Властите в Индия обявиха, че искат американският производител на електромобили Tesla да построи завод на територията на държавата. Изпълнителният директор на компанията - Илон Мъск, обаче не е убеден, че това би могло да се случи.

Индия иска завод на Tesla

В Twitter Мъск сподели, че все пак има малки шансове нещо подобно да се случи, като това се дължи на правителствените регулации от страна на Индия. Според Мъск, ключова роля в преговорите с правителството ще има финансовият директор на Tesla - Депак Ахуя. Той е сред хората, на които шефът на Tesla има най-голямо доверие.

По информация на Bloomberg, изпълнителният директор на Tesla вече е водил преговори миналата година с индийското правителство за отменяне на таксите върху внасяните от чужбина автомобили. От друга страна индийското правителство също цели да постигне споразумение, тъй като страната иска да привлече повече големи компании като Tesla.

Според индийският министър-председател Нарендра Моди, към момента са премахнати повече от 1400 закона, които са пречка за развитието на бизнеса в страната. В момента се преразглежда и данъчната структура, като крайната цел е да се увеличат продажбите на превозни средства с алтернативно задвижване.

Засега от Tesla не обмислят сигурно разширяване на пазара в Индия. Въпреки това производителят скоро може да изгради нова гигафабрика в Шанхай, където освен автомобили, ще могат да се произвеждат и батерии.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    стунджи ( преди 5 години )
    не е държавна субсидия, да забраниш ДВГ - регулация е - политика!монопол ще е ако няма други производители/продавачи на ел. коли.Иначе Теслата трябва да мине в еднолична собственост, тогава ще е на яка печалба ;)До тогава, акциите надолу, за да стане по-бързо смяната на собственост и да бъдат изритани скапаните инвеститори, които клатят каруцата
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Другарю можете ли да четете, държавите искат Тесла да инвестира на териториите им, а не да я финансират."А плащането част от цената на всеки продаден автомобил с държавни субсидии как го наричаш, ако не държавно финансиране?Освен това, премахват всякакви данъци и предоставят земя, което също е вид финансиране.А задължението да се купуват електрически автомобили и спиране на продажбата на ДВГ до 2030 не е ли държавно осигуряване на монопол на производителите на електромобили?
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Другарю можете ли да четете, държавите искат Тесла да инвестира на териториите им, а не да я финансират. Разликата е от земята до небето, за тези които могат да четат и разбират написан тескт.