IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново показва мощта на дизела (ВИДЕО)

Пикапът Amarok изтегли тежък травмай по улиците на Дебрецен

Volkswagen отново показва мощта на дизела  (ВИДЕО)

Унгарското подразделение на Volkswagen публикува видео, в което дизеловият пикап Amarok тегли на буксир травмай. Експериментът е проведен през нощта по улиците на Дечрецен – втория по големи трад в Унгария след Будапеща.



Под капака на участвалия в снимките пикап е поставен 3,0-литров дизелов мотор с мощност 258 к.с. и 580 Нм. От компанията твърдят, че по време на експеримента машината е изтеглила 5 вагона, тежащи общо 49 тона.

С подобно постижение Amarok няма как да кандидатства за рекордите Гинес, но появата на подобно видео в момент, в който дизелът е подложен на жестоки атаки в Европа, е доста любопитна. В някои градове на Германия – като Хамбург, например, вече не се допускат дизелови коли. Очаква се подобни забрани до 2025 г. да влязат и в други държави от ЕС – Франция, Испания и Гърция.

Все пак трябва да се отбележи, че основните пазари на Amarok са предимно държави, далеч от Европа. Пикапът е най-търсен в Аржентина, Бразилия, Мексико и ЮАР.

Снимка и видео: Volkswagen

Тагове: volkswagen amarok
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Obrut ( преди 5 години )
    Toyota Tundra тегли совалката, ама Шматарок изтеглил трамвай и това някак си стана новина??? Ей, от мухата слон правим...
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    olo ( преди 5 години )
    По-добре NOx, отколкото COx, иначе 6-то измиране на видовете ни е в кърпа вързано.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Накрая на цайса му засмърдя на кисело.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    fan. ( преди 5 години )
    Колкото и минуси да ми сложите , това няма да промени данъка в Германия"))) За всеки 100 см3 - за бензинов автомобил по 2 евро , за дизел - 9,50 евро плюс 2 евро за всеки грам над нормата вредни емисии- в момента е 95 гр на км ( важи датата на първа регистрация). Всеки да си смята сам .
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    fan. ( преди 5 години )
    Може и да му правят реклама германците на дизела , но според мен отдавна са разбрали , че е по-вреден от бензина - данъкът на дизеловите коли в Германия е почти 5 пъти по-висок от бензиновите!
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    пуши ли, пуши ли? :)
  • #5
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И азко наистина беше толкова безпроблемно да си сложиш система за пречистване на саждите и азотните окиси, то всички щяха да го правят и всички щяха да са с евро 6 норми. Да, ама не. Хич не е толкова безпроблемно, евтино и ефективно това нещо. Така, че дизелите в канала, а последния да пусне водата! Точка!А тези тарикати с крадената и нелегална нафта и с избушени DPF и катализатори да правят, както вятъра!
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    до: напушеният дизелов фен под менА ти, като лъжеш вярваш ли си?На някои места има пълна забрана, а на други само дизели с евро 6 могат да се движат. Това ще е за определен период естествено след който и те няма да имат право. А като струва 2000 евро преоборудването защо правителствата не задължат производителите, които лъгаха да поемат преоборудването? Защото е много скъпо не напълно ефективно и качва разхода на гориво и смъква мощността. Тези неща май си ги позабравил и не ти се пише за тях.
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Доктор ( преди 5 години )
    днеска имаме свободен ден, Гошо и Иван не сте си пили хапччетата..идвайте си на 4 ти км,моля..Ше изпортим лечението !
  • #2
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    специално беше избран ветровит ден за може да се разсейва гъстия черен дим на VW TDI.