IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на GM катастрофира с най-мощния Corvette в живо предаване (ВИДЕО)

Марк Ройс се удари преди старта от сериите IndyCar в Детройт

Шеф на GM катастрофира с най-мощния Corvette в живо предаване (ВИДЕО)

Понякога и големите автомобилни шефове изпадат в неудобни ситуации и изобщо не е задължително тези случки да са свързани с тостове на пияна глава или пък издънки в работата. Достатъчна е и една забавена реакция на неподходящото място в неподходящия момент.

Шеф на GM катастрофира в IndyCar

Пример – това, което се случи с Марк Ройс, шефът на развитието на моделите на GM, който катастрофира на живо по телевизията, докато караше новия Corvette ZR1 и се движеше пред колоната от болиди в IndyCar, готвещи се за старта на състезанието в Детройт.

Новият ZR1 беше колата на сигурността за състезанието по улиците на града-символ на американската автомобилна индустрия, а Ройс, който е изключително запален по моторните спортове и поддръжник на най-различни състезателни програми под шапката на GM, получи честта да кара точно този автомобил по време на загряващата обиколка.

Инцидентът стана на излизането от средно бърз ляв завой, като Рой се завъртя след подаването на газ и се заби челно в предпазната бетонна стена. След удара стана ясно, че стартът на състезанието ще се забави, както и че Ройс е невредим, но до края на деня зад волана на резервната кола на сигурността седна бившият пилот Ориол Сервия.

По-късно от Chevrolet публикуваха специално изявление по случай инцидента, в което се казва, че много фактори са „допринесли” за този удар, включително и времето и условията на пистата. По-важното е обаче, че системите за безопасност на новия ZR1 са проработили на ниво.

Шеф на GM катастрофира в IndyCar

Факт е, че по-рано през деня валя, но по времето на катастрофата на Ройс беше слънчево, пистата беше суха и той дори мина през траекторията, където имаше най-много отложена гума, съответно и най-добро сцепление. А и състезанието се излъчваше на живо по NBC, така че инцидентът нямаше как да бъде подминат с лека ръка.
 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Във Ф1 сейфти кара го управлява Бернд Майлендър който е бивш състезател и се вижда че кара почти на лимита за да може гумите на болидите отзад да не изстиват прекалено. Не знам как в Инди могат да поверят тази отговорна работа на аматьор.