IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes каза „сбогом” на шума от двигателя (ВИДЕО)

Германците показаха бъдещия си електрически кросоувър в движение

Mercedes каза „сбогом” на шума от двигателя (ВИДЕО)

Компанията Mercedes-Benz публикува любопитно видео, в което е показан как се движи първия електрически кросоувър на марката. В шеговития клип германският производител се сбогува с шума, издаван от двигателя с вътрешно горене и приветства електричеството.

Mercedes каза „сбогом” на шума от двигателя (ВИДЕО)

Бъдещият кросоувър на ток е заснет в пустинята, като издава странни звуци. В снимките участва популярният бийтбоксер Даниел Йованов, който е известен със своето умение да възпроизвежда звука на различни авточобилни мотори.

Прототипът на Mercedes-Benz EQ беше представен през есента на 2016 г. на автосалона в Париж. Концептуалниян Generation EQ получи два електромотора със сумарна мощност 408 к.с., разположени на предваната и задна ос. Така кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а благодарение на батериите с капацитет 70 кВт/ч, пробегът на модела е 500 км.



Първият електрически модел на компанията обаче ще бъде компактният EQA, чиято производство стартира през 2020 г. в завода на Smart във Фрнция. Хечбекът ще развива 268 к.с., като ще се конкурира с BMW i3. В Mercedes смятат, че през 2025 г. ще могат да предложат 10 изцяло електрически модела, на които ще се падат до 25% от общите продажби на марката.

Снимка и видео: Mercedes

Тагове: mercedes-benz eq
0 от 500