IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

400 конски сили за следващия Golf R?

Топ версията на популярния модел ще е мек хибрид

400 конски сили за следващия Golf R?

Volkswagen усилено работи по новото осмо поколение на хита Golf, като производството му трябва да започне през юни догодина. Прототипите на модела се намират в последните фази на изпитанията, а германците планират да предложат на пазара сериозно количество версии на новия Golf.

400 конски сили за следващия Golf R?

Според британското списание Auto Express, топ версията на новия Golf – R, ще е с мощност 400 конски сили и ще е мек хибрид. Тази информация беше потвърдена от шефа на VW, отговарящ за продажбите и маркетинга – Юрген Щакман.

„Марката R ще бъде екстремна – заяви Щакман. – Ролята на R версиите ще е да надхвърлят границите на рационалното, никой няма нужда от компактен модел с мощност 400 конски сили. Но определено има пазар за такива коли и точно там ще се настани Golf R.”

Все още не е потвърдено какво точно ще е задвижването на следващия Golf R, но от Auto Express предполагат, че в това отношение няма да има промяна спрямо актуалния модел. Това означава 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор, който ще задвижва четирите колела посредством 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Бензиновият двигател ще бъде подпомаган от хибридна технология, използваща 48-волтова електрическа система – тя ще осигурява допълнителна мощност при ускорение, както и ще помага за по-ниския разход на гориво в градски условия. Естествено, сериозни промени ще има и в дизайна на колата, който ще е по-агресивен и ще се появят повече карбонови детайли, както и четворен ауспух.

Снимка: Auto Express

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха как пак като никога не са го дишали.Немските легени стават за параходи морско плаване но не и за спортни коли.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Жълтите легени пак ще дишат праха на голфовете!
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много безидеен и безличен дизайн от фолксваген, техните коли са най-грозните коли.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сега един въпрос до първия ***,пишещ по цял ден във форума, така наречената ***. Защо новия Голф няма да е турбо дизел,а хибрид,нали ти *** *** но упорит твърдеше,че хибридите са безсмислени и бъдещето е на дизела.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На ВЪНШЕН ВИД Голф СА КАТО КОЛАТА НА ДЯДОВЦИ. А и като вървене и в момента Хонда Сивик Type R е по-бърз,както е е било и преди. Сивик с 2.0 атмосферен мотор върви повече от Golf VR6 при старите им модели. Винаги с спортния компактен клас императора и еталона за спортно поведение и бързооборотни бързи мотори е бил и е Хонда Сивик.
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    lordlosh ( преди 5 години )
    Пак от консервена кутия ще вадят нереални коне и после що се чупят така ФВ ....На външен вид са уникални, ама като надеждност са трагични.
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Гошо дизела ( преди 5 години )
    Голф наказва всички , класа е негов , припадайте, недостежим е бил винаги императора, всеки с него се мери , но напразно.