IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

Бронираната версия на модела се продава във Великобритания

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

Най-скъпата Skoda в историята вече е на пазара, след като британският офис на марката представи бронирана версия на комбито Superb. Автомобилът осигурява защита от автоматично оръжие с голям калибър, както и от атака с гранати. Цената на комбито е по-висока от тази на Audi S8 – 118 688 паунда или 136 200 евро.

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

От стандартния Superb бронираната версия се отличава по непробиваемите от куршуми стъкла, както и по каросерията, направена от специална стомана и композитни материали. Окачването и спирачната системи са усилени, а автомобилът може да се движи и със спукани гуми.

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

В оборудването на Skoda Superb Estate Amoured влизат още сирени и светлини, както и специална шумоизолация на салона. Под капака на комбито е поставен 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с. и 400 Нм.

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

От британския офис на компанията не съобщават какви са динамичните характеристики на автомобила след доработката, която го е направила значително по-тежък от стандартния Superb.



Снимка и видео: Skoda

Тагове: skoda superb
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Кака Пенка ( преди 5 години )
    Една кошница пари, бронировка и накрая дизел с рефлекторни фарове!Само *** англичани могат да го измислят това!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 5 години )
    В статията не е написано за какво ниво на защита става въпрос, като цяло най-масово е разпространен B4, даващ защита от късоцевно оръжие. По сериозните B6/7/8 и тн, вече са за защита на държавни глави и не винаги са за свободна цивилна продажба. Наскоро четох статия за Бразилия където се продават близо 25% от бронираните коли в света, поради високата престъпност. Само в Сао Пауло имаше десетки фирми които доработваха всякакви серийни машини до ниво B4.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По света не са застрашени само милионерите/милиардерите. Има журналисти, съдии и т.н. които се нуждаят от защита.Също така има и охранителни фирми които предполагам биха се заинтересували.
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    100% ( преди 5 години )
    смешно
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    мда можеше да сложат поне 2.0TSI мотор със 220 или 280 коня. Трябва да си богат да плащаш за бронирана кола.. но тогава защо шкода? Не е най-луксозната?!
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    567 ( преди 5 години )
    С този двигател и завишените килограми ще е като тухла четворка с тиранти .....