Вход   Регистрация

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня
 

Как се постига това ли? Като разкарате почти всички японски части

За истинските автомобилни фенове Toyota Prius е нещо като антикола - презирана по същия начин, по който почитателите на изисканата кухня презират замразената пица. Едно американско тунинг ателие обаче намери начин да превърне скучния хибрид в машина, която да вземе акъла на публиката в драг гонките.

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня

Произведението на American Racing Headers има 1000 коня максимална мощност и взема разстоянието от четвърт миля за стряскащите 9.38 секунди. При теста се установи, че в края на драг отсечката колата е развила вече 237 км/ч.

Ако се чудите как тунерите са успели да извадят толкова мощност от скромния 1.8-литров мотор на Toyota, работещ по цикъла на Аткинсън, отговорът е, че не са се и опитвали. Вместо това те просто са разкарали японския агрегат и са го заменили с 6.2-литровия V8 двигател, който задвижва Dodge Charger SRT Hellcat. И после са му добавили по-голям суперчарджър, за да вдигнат мощността с още триста коня.За целта се е наложило да разкарат и по-голямата част от платформата на добрата стара Toyota. Творението им, което се нарича PriuSRT8, се крепи всъщност върху ръчно изработена тръбна рама.

Мощността се предава към задните колела чрез 6-степенна ръчна трансмисия. Спирачките са заменени с доста по-масивни апарати от Wilwood, а почти целият багажник е превърнат в резервоар за горивото. От компанията признават, че това е "вероятно най-политически некоректният автомобил, който сме създавали". Но пък изглежда забавно. А най-много ни допада надписът на задната броня на боядисаната в зелено кола, който гласи простичко: "Тази кола е зелена". 

Реклама  


Купи Toyota

Виж всички обяви

Коментари ( 5 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 3 месеца )

VAGи,
що си толкова прозд?
Гоуфа по-убава кола ли е?
Смешник!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 11  Отрицателни: 8

от: Анонимен ( преди 3 месеца )

Малий, тука се едни естети, каращи некви таралясниции :)
Отговори
 
+6
 

Положителни: 12  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 3 месеца )

Покажи Коментара
Добре че са взели от другаде двигател, че Тая марка с тия хибриди един автомобил с усещане за някакво удоволствие няма. Дали с автобуса или с Тойота все тая, и двете ще те закарат и толкова, няма емоция, Скукаааааа.......
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 16

от: Анонимен ( преди 3 месеца )

Наааааай-после! Сега живота ми е вече завършен :D
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 9  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 3 месеца )

Покажи Коментара
Само така! Тази кола не заслужава нищо, освен майтапи!
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 14  Отрицателни: 19


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising