IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българите стигнаха до финала на рали "Заксен"

Механиците спасиха дебюта на Даниел Попов в Opel Adam Cup

Българите стигнаха до финала на рали

Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг) завършиха първото си рали от програмата на германския марков шампионат Opel Adam Cup на 17-о място в своята група.

Българите стигнаха до финала на рали

Двамата дебютираха в рали „Заксен” – най-бързото състезание в календара на шампионата и претърпяха инцидент в третата отсечка в петък вечер, която извади колата им от строя заради повредено дясно окачване. В петък срещу събота през нощта обаче механиците на Дани и Ангел работеха цяла нощ, за да ги върнат в ралито по системата „Супер рали” и двамата стартираха в събота сутринта, макар и с наказание.

Българите стигнаха до финала на рали

„Накрая не остана време да оправим геометрията на предницата и за да карам направо, воланът сочеше доста наляво, все едно с Ангел бяхме в Наскар – обясни след финала Попов. – Но в първата голяма сервизна зона момчетата оправиха и това и вече можехме да караме по-сериозно. Много съм им благодарен, защото останахме в състезанието благодарение на тях.

„Купата на Opel е страхотен шампионат, със супер атмосфера и много високо ниво на конкуренция, което усетихме веднага – допълни Даниел. – В събота карахме 8 етапа като тест, за да свикнем с колата и да трупаме опит в германските етапи, които нямат нищо общо с българските.”

Тагове: opel adam cup
0 от 500