IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обединението между Renault и Nissan се отлага

Сливането няма да бъде реализирано по-рано от 2020 г.

Обединението между Renault и Nissan се отлага

Готвеното обединение между компаниите Renault и Nissan няма да бъде завършено преди 2020 г. Причините са юридически и технически трудности, съобщават медиите в Япония.

Обединението между Renault и Nissan се отлага

Окончателното сливане може да стане факт, едва след като бъде одобрено от правителствата на Франция и Япония. Преди това обаче двете компании трябва да изчистят редица казуси в техните отношения, като голяма част от тях към момента са неразрешими.

Както е известно, Renault разполага с 43,5% от корпоративните права на Nissan. На свой ред японският производител е собственик на 15% от тези на французите. Най-вероятно обединението ще доведе до появата на нова компания, както и на ново семейство автомобили.

Според медиите в Япония, е напълно въдможно преди завършването на сделката да се стигне до обединение между Nissan и друг японски прозиводител – Mitsubishi, което на свой ред също да се окаже трудност пред реализиране на крайно обединение с Renault.

Снимка: Renault

Тагове: nissan renault
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Ммм..ууу! ( преди 5 години )
    И понеже рено са големи "спасители" редовно им се влива спасителната финансова ДЪРЖАВНА инжекция!Вероятно за да "спасяват" другите ... ;-)
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Ммм ( преди 5 години )
    И понеже Нисан са много скъпи заради това бяха на ръба да изчезнат ако не беше Рено да ги спаси. А обединението е израз на запазване и на двете марки като цяло за в бъдеще. И Рено /Нисан няма да заприличат на ФВ защото са качество/цена доста над ФВ
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    neno ( преди 5 години )
    разбира се, че един пичкосан Нисан има специфичната идентичност на ...рено.
  • #3
    7 rate up comment 16 rate down comment
    до none ( преди 5 години )
    Нямаш представа колко вода ще изтече,докато Рено/Нисан заприличат на ФВ! Не че на тях не им се иска,но нямат нито технологични,нито финансови,нито производствени аргументи за това.
  • #2
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дано никога не се случи това обединение!То ще е краят на Нисан и Мицубиши и единствените печелифши ще са Рено.Интересно ми е обаче кога френската държава ще си продаде дела от полудържавната перачница Рено?Не е редно държавата да участва и да дирижира тези сделки. точно това е една от причините Нисан да не иска обединение. Има още много други. Например Нисан произвежда и печели много повече от Рено. По-технологични са и са много по-скъпи, като компания от Рено.
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Това като цяло е добра новина. Започнах да се притеснявам че Рено-Нисан ще заприлича на ФВ - продават едни и същи коли под различна емблема на различна цена. Подобно обединение е добро за корпоративните печалби, но не и за потребителите. В момента всяка марка има идентичност и само някои двигатели и платформи се разменят между марките.