IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge възражда Viper, но без V10 мотор

Знаменитият модел се завръща на пазара през 2020 година

Dodge възражда Viper, но без V10 мотор

През миналато лято компанията Dodge изпрати в историята превърналия се в легенда модел Viper, който се продаваше в продължение на 25 години. Тогава представители на марката обявиха, че автомобилът няма да получи приемник. Сега обаче се оказва, че това не е точно така.

Dodge възражда Viper, но без V10 мотор

По информация на изданието Car and Driver, което се позовава на свои източници, премиерата на възродения Dodge Viper ще се състои през 2020 г. Автомобилът ще бъде построен на напълно нова платформа, за която ще бъдат използвани предимно алуминий и други композитни материали. Така машината ще стане по-лека и ще има по-добри динамични характеристики.

Както и предшественикът му, така и шестият Dodge Viper ще се продава в две модификации – купе и роудстъра. Моделът обаче остава без знаменития V10 двигател с 654 к.с., чието място ще заеме V8 с 550 к.с. Предишната 6-степенна скоростна кутия обаче ще остане, поне според неофииалните информации до момента.

Продажбите на възродения Viper ще стартират веднага след премиерата. Почти сигурно моделът ще се предлага изключително в САЩ, защото на други пазари той не се ползваше с голяма популярност.

Снимка: Dodge

Тагове: dodge viper v10
0 от 500