IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi R8 V10 премери сили с Ducati Panigale V4 (ВИДЕО)

Двете машини на концерна Volkswagen се надпреварват в ускорение

Audi R8 V10 премери сили с Ducati Panigale V4 (ВИДЕО)

Изданието Autocar организира състезание между спортния мотоциклет Ducati Panigale V4 и суперколата Audi R8 V10. Двете марки са част от концерна Volkswagen Group.

Audi R8 V10 премери сили с Ducati Panigale V4 (ВИДЕО)

Байкът Ducati Panigale V4 разчита на 4-цилиндров двигател с обем 1103 куб. см от състезателния модел Desmosedici. Мощността на агрегата е 214 к.с. и 124 Нм въртящ момент, като той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия.

На свой ред Audi R8 V10 е оборудван с V10 двигател с 540 к.с. и 540 Нм въртящ момент, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Максималната му скорост е 320 км/ч.



По-рано Ducati Panigale V4S премери сили на писта с най-бързото и най-мощно BMW 7-Series - M760Li XDrive.

Снимка и видео: Autocar

Тагове: audi r8 ducati panicale
0 от 500
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Рокера ( преди 5 години )
    Японската доминация при моторите е още по-голяма отколкото при колите. Просто е смазваща спрямо останалите. А то останалите са италианците само, които само те се доближават и то много малко до японското съвършенство. В света на моторите тотална е японската доминация и това се признава от абсолютно всички,освен от хейтърите без книжки гледащи моторите по снимки само. Смешно е да се споменава Харлей и да се сравнява. Това е бутиков мотор само за фасон и за показване, че имаш нещо с повече хром.
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "фактчето" с многото удивителни... малък комплексиран *** си, при това крайно загубен. Ще те светна малко - бмв най-официално си обявиха че са ползвали GSX-R 1000 k5 за пример като са правили техния 1000. За турърите от рода на Hayabusa, ZX-12,14,H2/R и Cbr XX естествено не си чувал. Няма и да ти се наложи щото бедните голфаджии нямат по 25-35к да извадят за мотор. А цените и на европейците и на японците са едни и същи ама няма как да го знаеш и това.
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    много ми е любим местния *** дето трие само коментарите дето не го кефят и оставя разни жалки комплексирани тролчета като тоя с фактите и удивителните да си развяват коня... зле си ***, не ставаш. Сменяй професията...
  • #13
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Набии си в главата едно нещо и с това спирам японските МПС са за бедни хора и липсата на пари е основната причина някой да си купи японски ***.А сега слагай анцука метай се на ги ес хикс ара слагай айрокса за 50лв втора ръка и отивай да караш из селото.
  • #12
    13 rate up comment 1 rate down comment
    до: Факт! ( преди 5 години )
    Моторите си ги виждал само на картинка.Вземи изкарай А категория, купи си мотор, покарай, поинтересувай се малко повече, събирай се с мото клубовете и може да понаучиш нещо. Казвам може, защото не е много сигурно по простата причина, че с главата не си съвсем в ред щом ги плещиш всичките тези глупости.Като за начало можеш и търсачките да ползваш. В нета също има много писано по въпроса. Ползвай независими източници и ще ти станат ясни фактите какви са, а те не са същите за които си мислиш.
  • #11
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Колегата ти от китайския ресторант говори за хаябуса който освен по права по друго не може да се движи.БМВ моторрад години наред правеха само туръри и до ден днешен японците дори не могат да ги доближат.Хвалеха се с пистарки нинджи и незнам си кво и оня пуснаха само един S1000rr и дръпнатите мигаха на парцали.Нищо не могат чопърите им са някакви недодялани копия на Харли един V twin не могат да сделат.По дукати всички части са премиум от най-добрите тоя долу ми говори за сузукита смех пълен.
  • #10
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Навсякъде японска кола или мотор е посредствен и евтин.Никъде не се цени като нещо кой знае какво.Японските фенове са уникални.Японска изработка се слави като нещо евтино и ширпотреба.Тоест за бедни хора които цял ден бачкат в дюнерджииница и със заплатата си освен японско сиреч посредствено друго не могат да си купят!
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    хаха y2k някой гледа много филми тука... кой да е пистак с турбо ги може същите нещица без никакъв проблем - да се разбира вървеж само направо
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    фактче я бегай да си играеш другаде,че нещо фактите са ти избягали яката. Мотор еле пък японски си виждал само на картинка, то се вижда от километри. Иначе едва ли щеше да плещиш за европейски мотори и афтърмаркет части.
  • #7
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ама нали се сещаш че Y2K ще насе.е който и да е японски кл.зет!Дръпнатите само гледат и цъкат с език и си ядат вратовръзките.