IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците се страхуват от безпилотните коли

73% не биха се возили в такива автомобили, показва анкета

Американците се страхуват от безпилотните коли

Броят на американците, които се "страхуват" от безпилотните автомобили, се е увеличил в сравнение с миналата година. Това показват резултатите от анкета на нетърговската организация AAA Foundation for Traffic Safety, съобщава тв каналът Си Ен Би Си.

Американците се страхуват от безпилотните коли

Около 73% от участниците в допитването, проведено сред собственици на автомобили, казват, че се страхуват да се возят в безпилотни коли. През октомври миналата година по този начин отговориха едва 63%. При това, дори повечето представители на поколението "Милениум", чиято възраст е 20-37 г., се обявиха против такива автомобили - от октомври до сега броят им се е увеличил от 49 до 64%.

Като причина за спада в популярността на безпилотните автомобили специалистите от AAA Foundation for Traffic Safety посочват широко разпространените от медиите инциденти, свързани с тях. Например, катастрофата, в която се оказа въвлечен автопилотът на Tesla, или инцидентът с автономното Volvo XC90, собственост на Uber. Новите технологии винаги се подлагат на по-обстоен анализ, смятат в AAA.

Американците се страхуват от безпилотните коли

Най-големият инцидент, свързан с автономно превозно средство, досега, стана край град Финикс. Прототип на Uber не забеляза и удари жена, която буташе своя велосипед по средата на пътя. Жертвата почина в болница.
 

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Безпилотните амтомобили, бидейки прости машини, са по същество безмозъчни безчувствени убийци, от които не може да се търси отговорност.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    И сега има безпилотни влакове които са ок защото се движат по собствено трасе /релси/. При автомобилите може би ако се обособят такива трасета по които да се превозват товари пак е ок. Но това сега е игра с живота на хората. Технологията сега прохожда а се разрешава тестване в реални услови. Само като си помисли човек колко често забива компютрите и телефоните е ясно че ще има още инциденти. А и това са технологии които се ползват много по отдавна от безпилотните коли
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    То си е за страх - безпилотните коли наистина са адска щуротия и само крайни изтрещелници прекалили с фентъзи филмите могат да се кефят на подобна технология за ***. Ако не можеш или не искаш да шофираш - ей ти го обществения транспорт! Или бъди по-социален намери си приятели, които могат...
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Тъй ( преди 5 години )
    Нормално е да се страхуваме от непознатото.Българите не се страхуваме от безпилотни коли защото нямаме.