IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot подготвя "радикална" премиера

Става дума за прототип, който ще бъде показан през септември

Peugeot подготвя

На домашния автосалон в Париж през септември френската компания Peugeot ще докара "смел" прототип, разкри генералният й директор Жан-Филип Импарато пред Autocar. По думите му това ще бъде "изключителна и радикална" премиера. Той се въздържа да навлиза в подробности, но най-вероятно става дума за прототип с електрическа трансмисия.

Peugeot подготвя

Един от най-поразителните концептуални автомобили, която Peugeot показа в последно време, бе автономният Instinct (на снимките). Премиерата на модела се състоя на миналогодишното автомобилно изложение в Женева. Колата въплъщава в себе си новата концепция "Интернет на нещата", която предполага пълната й интеграция в социалната среда. Instinct може да се свърже с "умния" дом, със смартфон, с електронен часовник, с домашен компютър, буквално с всички джаджи и устройства.

Благодарение на това колата, например, сама може да затвори гаража, както и планира най-бързия маршрут до работното място, като отчита графика на срещите в календара. На първо място обаче Instinct e настроен на безпилотен режим, като дори може да се похвали с два - плавен и спортен. Колата се управлява с глас и жестове. При ръчен контрол също има два режима: Drive Boost и Drive Relax. Задвижва се от хибридна система с мощност 300 к.с.

Peugeot подготвя

В същото време Шигенобу Нагамори и Карлос Таварес, главни изпълнителни директори съответно на Nidec и PSA Group, одобриха създаването на Nidec-PSA emotors - новото съвместно дружество на Nidec Leroy-Somer и PSA Group, което ще проектиа, разработва, произвежда и продава тягови електродвигатели.

Четиридесет инженери вече са наети и постъпиха в седалището на съвместното дружество в Кариер-су-Поаси близо до Париж. До края на лятото се очаква да се присъединят още 30 към този обект, където е създадена специална зона за проучване и разработване. Те ще проектират нови тягови електродвигатели, които ще се произвеждат в завода в Тремери и ще бъдат интегрирани в меки хибридни, електрически и Plug-in хибридни автомобили.

Peugeot подготвя

Двамата главни изпълнителни директори признават стратегическото значение на мощния тягов двигател за електрическите автомобили и двете групи ще инвестират 220 милиона евро в основаването на това съвместно дружество. Това ще подкрепи офанзивата за електрификация на PSA Group, като до 2025 г. 100% от автомобилната гама на групата ще включва електрифицирани версии.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тва са мн зле тия коли.607 беше добра машина и тва им беше краят.Съсипаха марката Ситроен и решиха да правят хипер коли,премиуми,бусове и баничарки.Късмет момчета!Ще ви трябва ужасно много дълго време.