IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

Стойността на японския производител се е увеличила с 9% през последната година

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

Списанието Forbd публикува ежегодния си рейтинг за най-скъпите марки в света. На първо място сред автомобилните брандове си остава Toyota, чиято стойност, по сметки на изданието, е 44,7 млрд. долара. За една година тя се е увеличила с 9%.

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

В общото класиране японският производител е на 9-а позиция, като се нарежда между анимационното студио Disney (47,5 млрд., +8%) и телекомуникационната компанията T&T (41,9 млрд., +14%). Освен Toyota, в Топ 100 на най-скъпите марки влизат още 11 автомобилни компании.

На 13-о място в класирането е Mercedes-Benz – 34,4 млрд. долара (+18% в сравнение с миналата година), а на 20-о е BMW – 31,4 млрд. (+9%). Компанията Honda е на 24-о място (25,5 млрд., +6%), а в първата петица сред автомобилните марки влиза и Audi, която заема общо 37-а позиция с 14,8 млрд. (+5%).

Най-скъпите автомобилни брандове за 2018 г.


Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка
В първата графа е класирането сред автомобилните марки и съответно мястото в общото класиране. В третата е стойността на бранда в милиарди щатски долари според Forbes, а в четвъртата - разликата в сравнение с 2017 г.

В общото класиране на Forbs за най-скъпи марки начело е Apple, която се оценява ва 182,8 млрд. долара. В първата петица влизат още Google, Microsoft, Facebook и Amazon.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota forbs
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Дошо, ако си размърдаш пилешкия мозък и събереш стойността на марките от VW груп май Трошлйота пак ще им дишат прахта.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    И разбира се ... ( преди 5 години )
    Мерц с най-голям ръст в стойността!
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дали ( преди 5 години )
    Празните кратуни на doc и Дошовците правят разлика между цена на БРАНД и цена на акциите/собствеността/!? Най вероятно не, защото сравняват Тойота с VAG . Тойота винаги е била на-скъпият автомобилен бранд и за това си има обяснение. А в България любима марка е майонеза Краси!
  • #5
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само дет не са написали, че 90% от печалбата е от продажба на ориз. Все пак са кръстили фирмата на основния си бизнес. Тойота - балгородно оризище.
  • #4
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Докато вие се псувате, всичките фирми от таблицата правят яко пачки и не им дреме къде точно са се класирали.С уважение,Мерцедеслията
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То да е само според Форбс да се усъмниш, а то е според всички реномирани институции в света, които се занимават с оценка на компаниите. ВАГените никакви ги няма и форумната *** ще получи инфаркт от факта, че неговите любимци са немско-китайски ефтинджос!А ти акции ли имаше във ВАГен бе ***, че толкова много си се притеснил за цената на ефтинджоса селски? Лоша инвестиция, ако са ти там парите. Ама какви пари, като си беден панелен плъх каращ ВАГ с крадена нафта...
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе селъо ти с Форбс ли спориш? Тойота всяка година е най-скъпата автомобилна марка,не ми се смята колко пъти е по-скъпа от фолксвагенче за бедни голфоджии.
  • #1
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сефте!Та това е за поредна година от десетилетия насам!А прехвалените Фолк с Ваген са на почетното последно място,където им е мястото.