IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen освободи Крис Мийк

Последната катастрофа в Португалия е преляла чашата

Citroen освободи Крис Мийк

Citroen Sport изненадващо освободи снощи първия си пилот в световния рали шампионат (WRC) Крис Мийк, като причината е „големият брой катастрофи”, последната от които дойде в Португалия. След отпадането си в Португалия Мийк беше откаран с хеликоптер до болница за допълнителни прегледи, тъй като се оплака от болки в гърба след тежкия удар, който промени формите на неговия C3 WRC.

Citroen освободи Крис Мийк

Решението на Citroen Sport влиза в сила веднага, така че Мийк и навигаторът му Пол Нейгъл ще пропуснат следващия старт – рали „Сардиния”. 3-годишният договор на Крис с тима изтича в края на 2018, така че ставаме свидетели на предсрочното му прекратяване.

Citroen се завърна в WRC със заводски тим за началото на сезон 2017, като Мийк беше избран за пилот №1, но протежето на легендата Колин Макрей записа много повече катастрофи, отколкото победи и миналата година остана едва 7-и в крайното класиране. Дори през 2017 се наложи тимът да му даде „почивка”, за да може Крис отново да влезе в ритъм след слабия старт на сезона.

В Италия за Citroen ще карат Крейг Брийн и Мадс Остберг, които се състезават тази година с ограничена програма за тима, а отборът ще обяви по-късно кои пилоти ще използва до края на годината.

Малко преди да бъде уволнен Крис публикува в социалните мрежи своя анализ на катастрофата в Португалия, както и очакванията си за подготовката на Citroen за рали „Сардиния”, т.е не е очаквал да бъде уволнен, но това стана факт около 90 минути след публикациите му.

Тагове: wrc citroen citroën
0 от 500