IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari направи уникална суперкола

Машината е предназначена за един от най-преданите клиенти на марката

Ferrari направи уникална суперкола

Компанията Ferrari ще представи на конкурса за дизайн във Вила д’Есте уникалната си суперкола SP38. Тя е направена по поръчка на един от най-преданите клиенти на марката, обявиха от централата на италианския производител.

Ferrari направи уникална суперкола

Подробна информация за машината не беще съобщена. Знае се, че за нея са използвани агрегатите на модела 488 GTB, докато дизайнерите са черпили вдъхновнение от стила на модела F40. Сходството се забелязва във формата на задното антикрило и в покрива на отсека за двигателя.

Ferrari направи уникална суперкола

Сандартното Ferrari 488 GTB се задвижва от 3,9-литров туин-турбо V8 двигател, развиващ 670 к.с. и 760 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорост е 330 км/ч.

Ferrari направи уникална суперкола

Моделът 488 GTB разполага с 50 процента повече притискателна сила, отколкото неговия предшественик 458 Italia. Двувратката е оборудвана с двоен преден спойлер, актимни аеродинами„ни елементи и дифузьор, направен на същия принцип като този на болидите от Формула 1.

Снимка: Ferrari

Тагове: f40 ferrari sp38 488 gtb
0 от 500