IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen няма да променя дизайна на първия си електромобил

Серийната версия на хечбека I.D. ще изглежда точно като концептуалния вариант

Volkswagen няма да променя дизайна на първия си електромобил

Главният дизайнер на Volkswagen – Клаус Бишоф, разкри пред изданието Autocar, че дизайнът на серийната версия на електрическия хечбек I.D. практически няма да се отличава от този на концептуалния модел, показан през 2016 г.

Volkswagen няма да променя дизайна на първия си електромобил

Това е първият модел на марката, който е проектиран и разработен изцяло като електромобил, така че промени по него не се налагат. При серийната версия единствено ще бъдат премахнати камерите, заместващи външните огледала, както и електрическите дръжки на вратите. Това се налага заради някои законови ограничения, както и заради по-скъпото производство.

Интензивната част от тестовете на първите прототипи I.D. ще започне през септември тази година, докато стартът на производството е насрочен за ноември 2019 г. Продажбите започват през 2020 г., като според шефа на концерна Volkswagen - Херберт Дийс, цената на електрическия I.D. ще бъде сравнима с тази на дизелов модел на марката.

Volkswagen няма да променя дизайна на първия си електромобил

Очаква се серийният електромобил на Volkswagen да получи електромотор с мощност 169 к.с., който ще позвоява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8 секунди. Максималната скорост е 160 км/ч, а пробегът с едно зареждане – между 400 и 600 км.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Боли ме фара!И без това това недоразумение няма да излезе скоро, както обещават.Пак ще има разни оправдания.Интересно ми е обаче феновете на ВАГените как ще реагират при условие, че те модерните технологии никак не ги обичат, а електричките открито ги мразят. те си обичат нафтовите печки. Обичат да им трака, вибрира, върля пушеци и мирише. Как ли ще приемат чистите безшумни технологии? Няма ГНП, няма дюзи, маховици, турбота, горивни филтри, рейки, филтри и какви ли не други нафтови простотии.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С този дизайн табуретка и гуми от велосипед не са им нужни конглокенти.