IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш топ-мениджър в Daimler оглави елитната руска марка

Германецът Хилгерт Франц Герхард е новият директор на Aurus

Бивш топ-мениджър в Daimler оглави елитната руска марка

Германското участие в създаването на автомобилите от проекта „Кортеж”, които ще се продават под марката Aurus, става още по-сериозно. За управляващ директор на новия бранд бе назначен немецът Хилгерт Герхард Франц, съобщиха медиите в Русия.

Бивш топ-мениджър в Daimler оглави елитната руска марка

От 1981 г. той работи в Daimler, където е заемал най-различни постове. През 1998 г. Франц ръководи руското подразделение на концерна, а през 2002 г. става главен представител на германския производител в Русия.

През 2007 г. топ-мениджърът преминава в компанията Sollers – руско предприятие, което произвежда автомобили на чужди марки. Там той последователно отгаваря за продажбите на различни брандове, както и за развитието на фирмата. За последно Франц е бил начело на подразделението Sollers-Isusu и е член на Борда на директорите на компанията.

Името Aurus е образувано от думите „Aurum” (Злато) и Russia (Русия), като под тази марка ще се поризвеждат автомобили от проекта „Кортеж”. Сред тях са лимузина, която вече вози президента на страната Владимир Путин, а също така седан, миниван и всъдеход. Моделите са кръстени на кулите на Кремъл – „Сенат”, „Арсенал” и „Комендант”.

Автомобилите ще бъдат пуснати в свободна продажба през септември. Изборът на Франц е напълно логичен, защото от 2019 г. моделите от марката Aurus ще се произвеждат в заводите на Sollers.

Снимка: Motor

Тагове: aurus
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така е САЩ два пъти спасява Европа от войни които тя прави.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Когато германците и руснаците се съберат да правят нещо, обикновено се налага САЩ да се намесят, за да оправят бъкиите...
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не ще само ходене, иска и пари!медведев им каза - Денег нет!А някакъв депутат препоръча на руснаците да се лекуват с отвара от *** на бреза.В същото време са похарчени едно ремарке пари за нова кола на вожда.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 5 години )
    По-вероятно е да цъфнат налъмите, отколкото да се разпадне Русия ! Като гледам как се е заразпадала, чак на крака му ходят на Путин. Мин. седмица бяха индиеца и евреина, след това Меркел и Ассад, сега беше Радев, до края на тази седмица и Макрон ще бъде там... на червеното килимче, при Путин, лично, на крака.Когато германците и руснаците се съберат да правят нещо, се получават велики работи !
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да, но имат елитна марка, Аnus.
  • #1
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това няма да спаси Русия от разпад