IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes слага дизел на G-Class до края на годината

Всъдеходният модел ще получи 2,9-литров мотор с 340 коня

Mercedes слага дизел на G-Class до края на годината

Новото поколение на Mercedes-Benz G-Class ще бъде оборудван с дизелов двигател до края на годината. Всъдеходът ще получи 2,9-литровия мотор с 6 цилиндъра, която дебютира при обновената S-Class, съобщава интернет-изданието Mercedes-Benz Passion Blog.

Mercedes слага дизел на G-Class до края на годината

Модификацията G350d 4Matic ще бъде оборудвана с мотора OM 656, който освен на S-Class се поставя и на новото поколение на седана CLS. При тези модели 2,9-литровият агрегат се предлага в два варианта на мощност – базов с 286 к.с. и 600 Нм и топ-версия с 340 к.с. и 700 Нм. Предполага се, че на G-Class ще се поставя само по-мощния вариант.

Новата генерация на G-Class бе представена на автосалона в Детройт тази година, а серийното производство стартира през май в завода Magna Steyr в Австрия. В началото всъдеходът ще се предлага единствено с 4,0-литров туин-турбо V8, развиващ 422 к.с. и 610 Нм. Моторът се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия, която предава тягата в съотношение 40% на 60% в полза на задната ос.

По-късно ще бъде предложена и „напомпана” версия AMG, при която 4,0-литровият туин-тулбо V8 ще развива 585 к.с. и 850 Нм. Този автомобил ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, като максималната му скорост е ограничена по електронен път на 220 км/ч.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz g-class 2
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Извинявай, ама тази кола се кара почти навсякъде предимно от мутри и милионери, не само в България...така че едва ли от Мерцедес не знаят към кои точно клиенти е насочена!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мерцедес гледат ли си клиентелата, дали вуждат каква *** ги кара в България.
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отдавна стана машина за позьори, мутри и бандити.Когато нямаше много електроника ставаше за офроуд, а в момента и за това не го бива много.А и на тази цена, кой ли изобщо ще го изкара извън пътя. Добре, че са военните, че да има на кого да го продават. Без тях модела отдавна да е отишъл в историята. Немската войска кара различни модификации и точно там отиват повечето произведени.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 5 години )
    А ако предложат и къса база (2 врати), както едно време, и ще бъде супер ! И 286 коня с 600нм са му напълно достатъчни, за да катери баирите. Единствената немска машина, която е за истински оф-роуд, дори и вече с независимо окачване отпред !
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    магазина у вас ( преди 5 години )
    хубав е новия дъстер
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мдааа, от Рено, отново. То май и платформата e от Kajar.