IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вторият електрически Mercedes става „французин”

Концернът Daimler избра място за производство на компактния модел

Вторият електрически Mercedes става „французин”

Вторият сериен електрически модел на Mercedes-Benz ще се произвежда в завода във френския град Амбаше. В това предприятие в момента се сглобява компактният SmartForTwo, в това число и неговата електрическа версия.

Вторият електрически Mercedes става „французин”

За модернизация на предприятието концернът Daimler ще похарчи около 500 млн. евро. Очаква се електрическият хечбек да бъде качен на конвейра в края на 2019 г. В основата на серийния модел е концептът EQA, представен през миналата година на автосалона във Франкфурт.

Компактният електромобил е оборудван с два електромотора – по един на всяка ос, като сумарната им мощност е 272 к.с. Батериите имат капацитет от 60 кВт/ч, което осигурява пробег с едно зареждане от близо 400 км.

Хечбекът е оборудват със специални лазери, интегрирани във фаровете, а също така и с виртуална решетка на радиатора, която променя външния си вид в зависимост от избрания режим на придвижване.

Вторият електрически Mercedes става „французин”

Що се касае до първия електромобил на Mercedes-Benz, който ще се появи на пазара, това ще е кросоувър на ток. Неговото серийно производство трябва да стартира до края на годината в Германия.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler mercedes-benz eq
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До рено ( преди 5 години )
    "Майче" яко си се увредил от прекомерна употреба на рено ...
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    10 г. ? 5 Максимум
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да. Неофициално част от Мерцедес е собственост на Рено.След време почти всички модели ще се произвеждат във Франция и Турция. Причината е че французите са придобили всички необходими патенти от японците(Нисан и Мицубиши). А Мецедес нямат техноилогии за да произвеждат масово електрически коли. Затова ще поверят това производство на Рено. И ще продават под марката на Мерцедес. А в Германия ще прявят само спортните модели и най луксозните лимузини.
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Рено ( преди 5 години )
    Майче Рено ги е купила.Само френски двигатели и купета,сега и там ги сглобяват???