IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двама българи дебютират в Opel Adam Cup

Даниел Попов ще кара в германския рали шампионат

Двама българи дебютират в Opel Adam Cup

Сезон 2018 ще отбележи дебюта на български екипаж в германския рали шампионат – Даниел Попов и Ангел Башкехайов стартират този уикенд в рали „Заксен”, втори кръг от Opel Adam Cup. В марковия шампионат, който е част от германското рали първенство този сезон участват 22 екипажа от 12 държави, а пилотите карат идентични Opel Adam, които по правилник трябва и да са с еднакви настройки за всяко едно състезание.

Двама българи дебютират в Opel Adam Cup

Календарът тази година включва осем ралита, като две от тях са събрани в рамките на рали „Германия”, кръг от световния шампионат – там всеки състезателен ден се брои като едно отделно рали. Българите пропуснаха началото на сезона – рали „Саарланд” в началото на март и се включват с леко закъснение в битката.

Двама българи дебютират в Opel Adam Cup

„Целта ни е да видим къде сме спрямо другите млади пилоти в Европа и по-специално в Германия – обясни Даниел Попов след първия тест на новия Opel Adam, който той направи през уикенда. – Нивото на конкуренцията е много високо, тъй като ще се борим с бързи и амбициозни пилоти, а всички ще разполагаме с равни възможности.

„Надявам се, че ще сме сред най-бързите и ще преследваме победите, надявам се, че това ще стане още този уикенд.

„Adam е нов за мен автомобил, по-слаб е като мощност от Peugeot 208 R2, с което се състезавах последните две години, а и окачването е малко по-меко, но това са настройки за всички екипажи.

„Заминаваме в сряда, после описваме етапите и състезанието е в петък и събота, много ефективна програма, типично по германски.”

Снимки: Ясен Попов Рейсинг

Тагове: opel adam cup
0 от 500