IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалният Apollo IE се разходи в Монако

Серията е от 10 коли, всяка една струва 2,3 милиона евро

Уникалният Apollo IE се разходи в Монако

Apollo IE е хиперавтомобил, предназначен за тези, за които Bugatti Chiron и Lamborghini Centenario не са достатъчно ексклузивни. И появата му по улиците на Монте Карло не може да остане незабелязана, както ще видите във видеото под текста. Apollo IE, като IE е абревиатура за Intensa Emozione на италиански, влиза в производство в крайно ограничена серия – едва 10 коли и наследява Gumpert Apollo.

Уникалният Apollo IE се разходи в Монако

IE се задвижва от V12 атмосферен двигател с работен обем 6,3 литра и мощност 791 конски сили, по този показател шофьорът му може да се сравнява с пилотите във Формула 1, които трябва да обуздават такива мощности по тесните улици, където се провежда Гран при на Монако.

Цената на всеки един IE е 2,3 милиона евро, като според информация на производителя, всичките 10 броя от производствената серия вече са продадени.

Уникалният Apollo IE се разходи в Монако

Специално този екземпляр, който се появи в Монако за изложението „топ марки” е боядисан в редкия цвят „драконово виолетово”, а въпреки интересните мотиви, вложени в дизайна на IE, все повече специалисти твърдят, че всъщност колата може лесно да сбъркана с някой от моделите на McLaren.

Дизайнът на IE, дело на Джо Уонг, е базиран на идеята за движението на въздушните потоци в природата и формите на насекомите, рибите и морските бозайнците, а интериорът е изцяло базиран на природна тема, като кокпитът от фиброкарбон е с формата на пашкул.
 

Тагове: apollo apollo ie
0 от 500