IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-бързия и мощен модел на Lamborghini

Италианците съживяват означението SVJ за Aventador

Вижте най-бързия и мощен модел на Lamborghini

В Instagram се появи изображение на най-бързия и мощен модел на Lamborghini – Aventador SVJ Roadster. Все още обаче няма информация дали това е официална снимка или рендър, като блогърът whitesse, която я е публикувал, също не потвърждава, че става въпрос за прес снимка.

Вижте най-бързия и мощен модел на Lamborghini

Според предварителната информация от Lamborghini този вариант на Aventador ще получи форсирана версия на 12-цилиндровия 6,5-литров двигател, който се използва при модела, но мощността му вече ще е 800 конски сили. Естествено, тук се появява и активна аеродинамика (същият пакет като при Huracan Performante), модернизирана трансмисия и повече карбонови елементи в конструкцията, което ще позволи намаляването на теглото на SVJ Roadster.

За последно в Lamborghini използваха означението J в спецификацията на модела за спийдстъра с мощност 700 конски сили, който беше сглобен само в един екземпляр.

За първи път означението SVJ се появява при Lamborghini през 70-те години, когато компанията подготвя „по-спортен” вариант на Miura, като той отговаря на изискванията на Приложение J на спортните правила на ФИА, което най-общо се отнася за серийните автомобили. Към момента са известни шест екземпляра Miura SVJ, произведени от Lamborghini.

Aventador SV е с двигател с мощност 750 конски сили, като последният екземпляр от производствената серия излезе на пазара миналото лято. Сега най-мощният модел на Lamborghini е Centenario с 770 конски сили.

0 от 500